Gość anec Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Na początku chciałbym wszystkich powitać jestem nowy na tym forum niedawno stałem się posiadaczem nissan vanette cargo 2.3d z 1998r mam problem z kontrolka świec żarowych Gdy przekręcę kluczyk na zapłon kontrolka się pali jakiś czas później gaśnie tak jak powinno być Po odpaleniu silnika zapala się ponownie i już nie gaśnie dodam że silnik odpala od razu Tylko przez jakiś czas pracuje nie równo i zauważyłem jeszcze jedno usterkę gdy zgaszę silnik to z pod uszczelki głowicy wypływa olej dodam jeszcze że jak silnik pracuje to wycieku nie ma tylko na zgaszonym czy już ktoś spotkał się z czym takim z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzieba Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Witaj kolego! Miło że jesteś! Ja mechanikiem nie jestem, ale z opisanych objawów, hmmm... . Silnik nierówno pracujący i ojej z pod uszczelki - to nic dobrego :-(. Musisz chyba szukać dobrego mechanika. Czy to może mieć jakiś związek z kontrolną - ja znaleźć nie mogę - to mogą być 2 niezależne sprawy. Lepiej jakby się kto mądrzejszy wypowiedział. Ile za to cargo dałeś ? Mam nadzieję, że nie za dużo. Szkoda może, że nie podpytałeś tu przed zakupem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Zaświecająca się kontrolka może świadczyć o bardzo róznych niedomaganiach. Sprawdź na początek wtryski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.