DINO Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 jaki masz silnik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbasa Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 1.6 16V 97 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 wersja 1, tylko nei wiem, czy czarne nie będą za małe, no i redek na styk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbasa Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 czyli reduktory trzeba zmienic w tej konfiguracji? a ajkie zamiast czarnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 czerwone, reduktor jest na styk, umów się, że jak będzie za bardzo klękac to zmienią, do tego maja założyć Staga4 + a nie Eco, bo widząc po cenie, chyba tego chcą włożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbasa Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 wielkie dzieki kolego pojade do niego z tym tematem ciekawe czy ceny nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 zamiast Hanny dał bym Barakudę, ma regulację na dyszach ale niekoniecznie będzie chciał, bo nie dostaje takich w kitach AC, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbasa Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 zamiast Hanny dał bym Barakudę, ma regulację na dyszach ale niekoniecznie będzie chciał, bo nie dostaje takich w kitach AC, Mam jeszcze 3 propozycje od innych gazowników 1. sterownik Lovato Smart; wtryskiwacze KP; reduktor Lovato Smart RGJ 3 2. sterownik Stag 4; wtryski REG; reduktor Alaska 3. sterownik Zavoli; wtryski (listwa) OMVL REG niebieskie; reduktor Tomasetto AT 09 Dino powiedz co o tym sadzisz cena wszystkich 3 propozycji 2250zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 widzę rolę gra cena, jak tak to wersja 2, pamiętaj też o serwisie, Staga ogrania 90% gazmenów, a to co podałeś w pkt.1,3 to niekoniecznie, w każdym przypadku masz reduktor na styk, zamień go na Sharka1200, i jak zamontuja to w takiej cenie ze zdjeciem kolektora i strojeniem po AFR to cena OK :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbasa Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 widzę rolę gra cena, jak tak to wersja 2, pamiętaj też o serwisie, Staga ogrania 90% gazmenów, a to co podałeś w pkt.1,3 to niekoniecznie, w każdym przypadku masz reduktor na styk, zamień go na Sharka1200, i jak zamontuja to w takiej cenie ze zdjeciem kolektora i strojeniem po AFR to cena OK :D he he mogą mi powiedzieć że ze zdjęciem kolektora i strojeniem po AFR (cokolwiek to znaczy), a ja i tak nie wiem jak to sprawdzic czy to zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 jedno i drugie można sprawdzić, kolektor czy zdejmowany poznasz po śrubach i wkrętkach do wtrysków, a czy strojony a AFR-em, to poproś, ze chcesz sprawdić jak w programie to wygląda i popatrz na korekty po obrotach, do tego warto spisać licznik przy przekazaniu auta, u mnei zazwyczaj leci ponad 50km :D D ale jeszcze żaden klient nie powiedział, że ma coś przeciw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miziera Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Szkoda, że mam do Ciebie (Dino) ponad 600 km bo u mnie jak pytam o AFR to gazownicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbasa Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Dino a czy instalacje mozna dobrze mozna w aucie załozyc w ciagu 8godzin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 przy 2-3 osobach, tak ale auto musi być mało wymagające, bo nieraz wywalenie kolektora trwa dość długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbasa Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 przy 2-3 osobach, tak ale auto musi być mało wymagające, bo nieraz wywalenie kolektora trwa dość długo a czy Primera 1.6 16V jest wymagajacym autem, zagładałes gaz do takiego samochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 tragedii nie ma, bo dostęp praktycznie wszędzie jest, ale ze strojeniem 8h, hmm moze i można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek walewski Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Witam Jakie komponenty zaproponujecie do p11 1.8 114kM? Jakich unikać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konserwa Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 mam ten sam silnik 1.6 16v i lovato smart, jeździ jak trzeba, spalanie średnie 9l lpg, 35 tys km zrobionych bezproblemowo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 OPTIMA, TECH, STAG, KME - sterowniki BARAKUDA, HANNA - wtryskiwacze SHARK, TUR, SILVER - reduktory dobre strojenie i będzie gitt unikać pozostałych a najlepiej podjedź zrób wywiad, zbierz oferty i podziel się, to będzie łatwiej coś podpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konserwa Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 przepraszam bardzo, a czy a jeśli tak to dlaczego należy unikać lovato smart? trochę przyzwoitości proszę, rozumiem że się poleca to co się robi ale bez przesady..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 a gdzie napisałem, ze unikac lovat smart???, podzespoły to sprawa drugorzędna, nie dopisałem jeszcze AGIS itd. ważny jest monter i stroiciel do tego serwis może za duży skrót myślowy zastosowałem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TigerA1 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Podepnę się pod temat z pytankiem do fachmena. Czy jest sens zakładać gaz do P11 ze skrzynią CVT ?, gdzieś wcześniej słyszałem że gaz "zacheta" tą skrzynię. Chętnie bym zagazował auto, stan idealny, przebieg 140 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 gdzieś wcześniej słyszałem że gaz "zacheta" tą skrzynię. a gdzie słyszałeś?? bo coraz ciekawsze teorie się słyszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.M. Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Witam, mam pytanie o Lpg do QQ z silnikiem mr20de 104kW 2009r. Powiedziano mi dzisiaj, że katalizator jest za blisko silnika i przy gaszeniu może zaciągnąć jakieś paprochy uszkadzając silnik. Będę wdzięczny za opinie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 coś się nieraz słyszy, tak samo w Pathie też podobno taka przypadłość, i każą najpierw wywalić katy, a gdzie pytałeś??? może tam gdzie zakładają BRC?? a tak z ciekawości, możesz zmierzyć odległośc kata od głowicy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi