P.M. Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zakładają Brc i Prins, w poniedziałek podjadę na kanał to zmierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 BRC ma dziwne ustalenia, nie wiem dlaczego, bo zagazowane auta jeżdżą bez problemu a wg BRC muszą mieć lubrę lub nei powinno się tam montować LPG, jak możesz zrób zdjęcie kata i wyjścia EGR-a, bo to niekoniecznie zasysanie ale może być puszczanie przez EGR, jak się dowiedziałem , może wystraczy zaślepić i zemulowac czujnik rezystorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.M. Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Lubre koniecznie założyć chcieli, inaczej po 70 tys km wypalone gniazda stwierdzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 a pojedź z ciekawości do innego warsztatu i tez się dowiedz co i jak, w twoim silniku wazne jest strojenie auta w OL z sondą AFR, bo inaczej lipa, LUBRA mnie jakoś to przekonuje, inaczej działa tunap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.M. Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Dostałem właśnie ofertę z innego warsztatu: proponują instalację na podzespołach firmy AEB lub BRC-SQ24. Dają 24 miesiące gwarancji bez limitu kilometrów. Twierdzą wręcz ,że '' silnik w tym samochodzie jest podatny na zagazowanie''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 no i bądź mądrym :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halucynek Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Witam. Chciał bym założyć gaz do P11 z 98r. Jest to 2.0l 16V 131 koni ( wersja jeśli ma to znaczenie SE ). Na instalacje chciał bym wydać 2500 max do 3 tyś. Planował bym ją założyć gdzieś w Lublinie. I tu moje pytanie czy jest w Lublinie ktoś kto zakłada gaz i robi to dobrze ? i drugie pytanie co byście preferowali aby autko zachowywało się tak jak na benzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Polecam http://adamrogowski.net/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 oj, chyba ta kwota co podał, nie starczy na Tego Pana :D : D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halucynek Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Taki drogi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 zadzwoń i się dowiesz, w Lublinie są inni co tez dobrze robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halucynek Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 A jakiś kontakt do nich ? Przy Zośce ojca przy gazie dłubał pan Szyszkowski. On ma siedzibę na ul. Firlejowskiej ale rewelacji to on nie zrobił. Nie sztuką jest wyłożyć te 2500 tylko żeby był jeszcze tego efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 warsztatownia czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halucynek Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Nie. Na szyldzie ma logo ZAVOLI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credens Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 (edytowane) To teraz może ja. Auto Primera 2001 1.8 silnik Cena instalacji sekwencyjnej 2000zł (słownie dwa tysiące złotych ze zbiornikiem w kole) montowanej w sierpniu 2012 roku. Co wsadzono? -mózg KME -wtryski Valtek -reduktor Tomasetto Od tamtej pory, czyli w jakieś 1,5 roku naśmigane w gazie 25kkm. Zero problemów, od montażu nie byłem ani razu u gazownika, bo i po co jak wszystko hula jak należy. Wady? Koło zapasowe zawala bagażnik. Edytowane 7 Marca 2014 przez credens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Paliwa Ci nie znika więcej niż powinno? Reduktor obrabia realnie 90km (jeśli to nie artic) więc ciekawe czy nie ustawione podpieranie na benzynie. Z drugiej strony myslę, że za 2tys 1,5 roku temu lepszego zestawu raczej by nie wstawili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 8 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 ważne, że jesteś zadowolony :D jak się nie ma porównania to właśnie tak się człowiek zachwyca, :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credens Opublikowano 8 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 (edytowane) Paliwa Ci nie znika więcej niż powinno? Reduktor obrabia realnie 90km (jeśli to nie artic) więc ciekawe czy nie ustawione podpieranie na benzynie. Z drugiej strony myslę, że za 2tys 1,5 roku temu lepszego zestawu raczej by nie wstawili. Paliwa idzie normalnie. Na 10 litrach jeżdżę 2-3 miesiące. Nie powiem ci dokładnie co za reduktor siedzi, ale też raczej wyrabia, bo nie czuje różnicy między jazdą na gazie a na benzynie. Auto udaje się bez problemu rozbujać do 200-210 km/h. ważne, że jesteś zadowolony :D jak się nie ma porównania to właśnie tak się człowiek zachwyca, :D A co tu porównywać. Śmiga tak samo jak na benzynie, więc nie widzę powodów do narzekań. Tym bardziej, że gaz już poniżej 2.40 schodzi za litr, więc radość też podwójna ;p Edytowane 8 Marca 2014 przez credens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 8 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 dlatego napisałem, ważne, że Ty jesteś zadowolony, :D :D http://www.drypa.pl/kategoria437_WTRYSKI_KME_-_KME_DIEGO_4_cyl..html http://www.drypa.pl/kategoria471_WIELOZAWORY_Toridalne_-_Toroidalne_220_225.html http://www.drypa.pl/kategoria434_ZBIORNIKI_TOROIDALNE_-_Toroidalne_H-230mm.html to tak w przybliżeniu czyli wychodzi 1395zł do tego dodaj jakieś 200 minimum na inne sprawy, złączki rura miedziana itd i robi nam się 1595zł czyli zostaje 405zł do 2000brutto czyli 1626zł netto :D jeszcze nie spotkałem nikogo, kto założy instalacje za 34zł :D :D no ale CCC :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekS25 Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 .... Od tamtej pory, czyli w jakieś 1,5 roku naśmigane w gazie 25kkm. Zero problemów, od montażu nie byłem ani razu u gazownika, bo i po co jak wszystko hula jak należy. Wady? Koło zapasowe zawala bagażnik. Chcesz powiedzieć, że przez ten czas nie wymieniałeś filtrów od lpg?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credens Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Chcesz powiedzieć, że przez ten czas nie wymieniałeś filtrów od lpg?? Tak jakoś nie widzę potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 hehe, co za gość ;D ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekS25 Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Tak jakoś nie widzę potrzeby Ja bym radził chociaż wymienić filtry...widziałem swój po pól roku tzn grubo ponad 10kkm był mocno sfatygowany; szkoda wtryskiwaczy szanowny kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 kolega ma Valdemary i dla nich nie ma znaczenia, bo i tak juz są rozkalibrowane :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekS25 Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 kolega ma Valdemary i dla nich nie ma znaczenia, bo i tak juz są rozkalibrowane :D No chyba że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi