credens Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 A jakie są objawy rozkalibrowania? Gadajcie co chcecie, ale mi instalacja spisuje się świetnie. Smieję się w twarz tym co zainstalowali sobie jakies stagi czy inne brc i co miesiąc są u gazowników, bo nie dość, że przepłacili to jeszcze ciągle problemy. Zazwyczaj z żalu krytykują ci co sądzą że mają super graty, a instalacja dwa razy tańsza spisuje się tak samo a nawet lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tattva Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Witam Mam pytanie. Czy do Tiidi z silnikiem (MR18DE) można założyć instalacje gazową? Wiem że ponoć do wszystkiego można tylko pytanie brzmi czy można bez większych problemów z założeniem i eksploatacją Jeśli tak to jaką byście polecili dla takiej konfiguracji? Do warsztatu jeszcze nie mam czym podjechać bo planuje zakup tego autka i badam teren na ile LPG może w nim bezpiecznie wylądować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 zakładać, ważne aby dobrze wystroić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alemeksyk Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Witam. Mam taki pytanie czy zakładać lubre do lpg(primera p12 1.8 ) ? Trochę się naczytalem na różnych forach i dalej nie wiem czy to coś daje czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Witam. Mam taki pytanie czy zakładać lubre do lpg(primera p12 1.8 ) nie, ważne aby dobrze wystroił auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Witam szanowne grono.mam pytanko po 15tys km wymienialem pierwszy filtr u mojego gaz mena i stwierdzilismy ze duzo tego syfu tj oleju sie naskladalo.. stacja bp 30procen naa miejsu jedna stacja a druga bp 70procent krakow i stwierdzil zeby sprobowac shell... czy to dobry pomyysl niby stwierdzam ze z 12 litrow na setke schodze przy mojej jezdzie do 10.50 litra.cena gazi 2.78.l samochod nissan qashai 2.0;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 może byc wina stacji, Shell to dobry wybór, zawsze miałem mniejsze spalanie, teraz mam swoją stację 1.2.3 Statoila i tez jest gitt, BP to trzecia w kolejności Orlen całkowicie odpada jakl dla mnie, zawsze miałem największe spalamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Fakt, też na Shellu miałem wrażenie że nieco mniej pali i głównie tam tankowałem (choć to pewnie i tak placebo jak z paliwami bo mają tych samych dostawców na różnych stacjach), ale w FFL oleju też było sporo. W pewnym sensie to dobrze bo znaczy, że filtr działa i syf nie leci na wtryski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielukas Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 No to ja jeszcze zapytam. Jakie podzespoły instalacji polecilibyście do Almery 2004, 5d, QG18DE. Operację najchętniej przeprowadziłbym w Krakowie. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Tech/Optima/Agis/Stag BArakuda Shark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alpiner Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Witam,Proszę o radę bo chcę zamontować LPG w:Nissanie Primerze(P12) silnik 2.0 rok produkcji 2004 186000km przebiegu.Auto jest świeżo po wizycie u mechanika-wymieniłem wszystkie płyny oraz wszystkie filtry przed instalacją LPG.Zaznaczam, że na instalację LPG mogę maksymalnie wydać 3200zł i szukam gazownika w Łodzi.Chce zapytać:+jaki zestaw mi Państwo proponują aby był najlepszy do tego auta? a jednocześnie mieścił się w wybranym pułapie cenowym,+z lubryfikacją/bez lubryfikacji(i co Państwo doradzają do tego silnika)+czy po montażu instalacji np. po 30000km nie będę miał do wymiany głowicy w silniku,+czy wtryski które są montowane są na listwie i trzeba przy ewentualnej naprawie wymieniać wszystkie czy można dokonać wymiany jednego wtrysku,Z góry dziekujęza pomoc P.S. Co mogę wybrać z tych zestawów i czy ogólnie polecacie ten zakład?http://www.nagaz.pl/cenniki/montaz-instalacji-lpg/czy ewentualnie tenhttp://teraz.pl/ Edytowane 9 Grudnia 2014 przez alpiner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Post wyzej jest opisane,przez Dina troszke wiecej własnej woli,lubryfikacja nie,wtryski Barakuda mozna wymieniać osobno.Nie będziesz miał do wymiany glowicy,nawet po 50tk,a kasy starczy,szukaj dobrego gazownika jak nie znasz zapytaj kolege @mirka on jest z twojego miasta na bank Ci pomoże,i wiecej czytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Popytaj gazowników w okolicy co Ci proponują potem wklej tu doradzimy który sensowny zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alpiner Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Dziekuję serdecznie za szybką odpowiedź-podzwonię popytam i zrobię jak mówicieNie mogę znaleźć tego użytkownika z Łodzi, o którym pisał efej1 - mogę prosić o pomoc? - zależy mi na tym aby założyć LPG przed świetami bo na trasie z Łodzi sporo zaoszczędzę, a i instalacja się trochę zwróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Myślę że o tego chodziło http://forum.nissanklub.pl/index.php/user/36338-mirekg9/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Dziekuję serdecznie za szybką odpowiedź -podzwonię popytam i zrobię jak mówicie Nie mogę znaleźć tego użytkownika z Łodzi, o którym pisał efej1 - mogę prosić o pomoc? - zależy mi na tym aby założyć LPG przed świetami bo na trasie z Łodzi sporo zaoszczędzę, a i instalacja się trochę zwróci Poszło na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alpiner Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 (edytowane) Z firmy nagas dostałem dwie oferty - wrzucam linkahttp://oferta.nagaz.pl/?id=1183&k=a47681195d1eba7edfdf2ebbc641051b Wysłąem pytanie dohttp://www.eko-auto.com.pl/czekam na maila od nich jak dostanę odpowiedź wrzucę jak najszybciej do oceny Edytowane 10 Grudnia 2014 przez alpiner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 wolał bym techa tylko niech nie dają Zavolaka i ti jeszcze n tylko S jak już ew zupełnie coś innego np sharka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Za Lubryfikację podziękuj szkoda kasy , ja mam podobną moc w swojej primce jak twoje autko i u mnie siedzi tech , baracuda , i acr01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrews Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Witam, Może i ja podepnę się z zapytaniem o instalację gazową. Kupuję niebawem QQ 2010 rok, silnik 2.0 140 koni i chcę go zagazować. Spec z mojej okolicy proponuje: - brak lubryfikacji (nie ma potrzeby) - wtryski AC W01 - sterownik LPG TECH O reduktorze nie rozmawiałem. Czy takie podzespoły są ok ? Jeśli tak to jaki dobrać reduktor do takiego zestawu ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Co do wtrysków to chyba nie mają za dużej tz długiej opinii wiec spytał bym o barakudę bez dyszy spokojnie ogarnia 140 KM Instalacja Lpg tech ma soft pod androida w razie problemów możesz przy użyciu interfejsu BT za 100 zł sprawdzać błędy lub nawet stroić jest też prosty w obsłudze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrews Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Tofu a możesz dać linka do takiego interfejsu BT bo temat jest dla mnie nowy ? Jeśli chodzi o barakudę to nie ma problemu z ich zamontowaniem, tzn. są w ofercie mechanika, ale czy model barakudy bez dyszy jest tylko jeden czy więcej (jeśli tak to jaki), żebym wiedział konkretnie o czym z nim rozmawiać. Dzięki za odpowiedź btw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Barakuda jest jedna jedyna i posiada wkręcaną dysze którą można rozwiercać lutować i rozwiercać tak w kółko ... co do techa to zobacz na ich stronę LPGTECH w googlu znajdziesz program gasdruid co do fejsów to też znajdziesz szukaj firmu co ma w ofercie to wygląda kawałek kabla + czarna mała skrzyneczka reklamują się głównie do staga ale i programują do techa ,, jak byś miał problem to ci podeślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrews Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Dzięki Tofu, znalazłem interfejs - czy chodziło o coś takiego kabel numer 7 ?? http://www.projekt-tech.pl/20,interfejs-lpg-bluetooth-bezprzewodowy-stag-esgi-europegas-kme-lovato.html Jeśli dobrze zrozumiałem to w moim wypadku należałoby wykręcić dysze z tych wtryskiwaczy przed instalacją ? Reduktor może być Shark tak jak ktoś tu wcześniej polecał czy nie ma to większego znaczenia bo np. wszystkie pracują dobrze z techem ? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 tego akurat nie znam ale firmę chyba tak , wiec powinno być ok żadnej czarnej magi tam nie ma .. reduktor shark oki jest mam jednio auto z takim mimo że wymaga mycia to 3 lata wytrzymał .. elektronika to jedno wtryski to drugie reduktory to trzecie ,, mozesz wszystko pomieszać i będzie grało w 90% nie które wtryski nie są do końca obsługiwane przez nie które elektroniki ale to też nie problem bo będą działać ,, tak samo można wziąśc z omegasa reduktor i wtryski co montują seryjnie i będzie prawie jak ome gas a taniej choć komponenty właśnie są drogie ,,. tak dyszę wykręcić ew dać 2.5 s.2.7 mm różnie to bywa to wychodzi przy strojeniu z doświadczenia lepiej bez dyszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi