Andrews Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Dziękuję za wszystkie porady, na pewno skorzystam. Pozdry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alpiner Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Witam,Mam Nissana Primere 2004, 2.0 benzyna+LPG, 6-biegowa skrzynia, hatchbackChciałbym zapytać o spalanie na LPG+na trasie pali mi 10l LPG/100km - wynik chyba całkiem ok?+w mieście spalił mi 18l LPG/100km (mam włączone ogrzewanie na 20stopni ale nie sądze aby przez to tyle spalił)-wydaje mi się, że to za dużo ?!?!+jeszcze jedna sprawa - zawsze przed jazdą czekam aż silnik się rozgrzeje aby instalacja włączyła się(instalator tłumaczył, że instalacja włącza się dopiero jak rozgrzeje się reduktor do 30 stopni-ok.rozumiem tobo gas jest zimny i mógłby pęknąć) ale czy to normalne, że auto spaliło mi około 12l benzyny dodatkowo na 1300km?Teraz mam jechać na bezpłatny przegląd do gazownika po założeniu LPG - ale chce wiedziećile taki Nissan powinien palić aby wiedzieć jak rozmawiać z gazownikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 za dużo, co masz zamontowane?? 12L PB może masz podpieranie paliwem albo jakies dotryski choć to wychodzi niecały litr na 100km to jak jeździsz na krótkich odcinkach to moze i tak być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 trochę dużo tego gazu po mieście chyba nie szczelnośc tak jak u mnie ja mam krótkie odcinki do 2 km pali wtedy jak czołg i mam podobne spalania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomall Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Witam Do mojego Murano z 2005 roku gazownik proponuje Stag 300-6 PREMIUM Wtryski Barracuda Stag R01 CS czerwone całość wyliczył na 3300 zł. Co powiecie na ten zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Witam Do mojego Murano z 2005 roku gazownik proponuje Stag 300-6 PREMIUM Wtryski Barracuda Stag R01 CS czerwone będzie jeździć całość wyliczył na 3300 zł. CCC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomall Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 będzie jeździć CCC Co oznacza skrót myślowy CCC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Cena Czyni Cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomall Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Cena Czyni Cuda Czyli dobra cena czy zła ? W sumie za późno już - właśnie spisałem dokumenty i zostawiłem auto w warsztacie. Martwi mnie mała butla - 59 L tylko, miała wejść 10 L większa ale dostawę ma dopiero w połowie lutego. W kole było takie ustrojstow, jest opisane jako Subwoofer Box BOSE - do czego służy i czy można to gdzieś przenieść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 jak odbierzesz auto to daj jakieś zdjęcia i scriny z ustawień wtedy można coś powiedzieć, ale dostawę ma dopiero w połowie lutego. dobre butle przysyłają z dnia na dzień widocznie jakiś stary zapas był i nie zszedł z pułki sprawdź datę na kwicie od butli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Ale dobra ściema to podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomall Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Kolorowo nie jest. Odebrałem wczoraj wieczorem auto i mam problemy z odpaleniem. Kręci 5-6 sekund zanim odpali się auto. Niema znaczenia czy ciepły czy zimny. Super początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 centralka świeci przez chwilę po zgaszeniu auta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomall Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 centralka świeci przez chwilę po zgaszeniu auta?? Nie zwróciłem uwagi. Jeśli tak to oznacza że coś z ustawieniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 jak tak, to oznacza, że masz źle wpięty + po stacyjce i po zgaszeniu instalacja może popuścić gaz w układ i zalewa silnik to tak na szybko, ale dziwne, że wydali niesprawne auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomall Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 jak tak, to oznacza, że masz źle wpięty + po stacyjce i po zgaszeniu instalacja może popuścić gaz w układ i zalewa silnik to tak na szybko, ale dziwne, że wydali niesprawne auto Warsztat pracuje do 16 a ja kończę pracę po 18, więc przekazali klucze mojemu ojcu a autko zabrałem sobie wieczorem z parkingu a tam cyk! - problem z odpaleniem. Dzisiaj rano to samo, podjechałem do gazownika i mówił coś o bezpieczniku i lutowaniu kabelków (!). Po podłączeniu do komputera nie występują żadne błędy, ustawienia są fabryczne nic swojego nie ustawiał. Jutro rano mam odstawić auto z powrotem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Dzisiaj rano to samo, podjechałem do gazownika i mówił coś o bezpieczniku i lutowaniu kabelków (!). a to ciekawe Po podłączeniu do komputera nie występują żadne błędy, ustawienia są fabryczne nic swojego nie ustawiał. a to tez ciekawe takie auto stroi się w trasie i do tego z AFR-em w wydechu aby dobrze jechało, no wychodzi na to, że CCC ale szkoda auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomall Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 a to ciekawe a to tez ciekawe takie auto stroi się w trasie i do tego z AFR-em w wydechu aby dobrze jechało, no wychodzi na to, że CCC ale szkoda auta Specjalne przed odstawieniem resetowałem licznik. Przejechane równo 500 metrów. Wychodzi odległość na pobliską stację po gaz i z powrotem (miałem zatankowane jakieś 10-15 litrów gazu). Kiedy zapytałem go dzisiaj rano czy robił ustawienia to powiedział że są ustawienia fabryczne a dopiero po 1000 km przy pierwszym przeglądzie jak się instalacja rozrusza to będzie wprowadzał korekty Jakieś sugestie? Mam poprosić o wgranie ustawień, czego żądać w takiej sytuacji...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Specjalne przed odstawieniem resetowałem licznik. Przejechane równo 500 metrów. Wychodzi odległość na pobliską stację po gaz i z powrotem (miałem zatankowane jakieś 10-15 litrów gazu). no to ja tankuje pełen zbiornik do tego jakieś 60km zależnie od auta aby dobrze wystroić Kiedy zapytałem go dzisiaj rano czy robił ustawienia to powiedział że są ustawienia fabryczne a dopiero po 1000 km przy pierwszym przeglądzie jak się instalacja rozrusza to będzie wprowadzał korekty ehhh i co ja mam powiedzieć po 1000km jest pierwszy bezpłatny przegląd aby sprawdzić czy wszytko OK Twój gazmen nawet nie przeczytał instrukcji do STAG-a proponuję dla Ciebie stronę zassij instrukcję do STAG-300 Premium i przeczytaj co się robi po montażu z tą wiedzą idź do Pana od zakładania instalacji i poproś o to co miałeś mieć zapewnione oddając auto, co prawda z tego co napisałeś nie wróżę dużych sukcesów no ale może warto spróbować Daj jakieś fotki z pod maski, bo z tego co piszesz może być ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Dino o afr zapomnij ale że nawet mapek nie zgrali ,,,,masakra ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 @Tomall i jak tam wieści z frontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomall Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 @Tomall i jak tam wieści z frontu Przygotował się gazownik na moją wizytę i zadzwonił do AC SA, sprowadził na poniedziałek rano jakiegoś przedstawiciela technicznego. Instalacja przepięta inaczej pod stacyjkę i ustawiona. Obecnie wszystko gra. Później wrzucę obiecane zdjęcia jak to wygląda pod maską PS ta lista PRINSA to taki urban legend czy w przyszłości należy się obawiać problemów? Murano widnieje na liście jako auto które nie toleruje LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Przygotował się gazownik na moją wizytę i zadzwonił do AC SA, sprowadził na poniedziałek rano jakiegoś przedstawiciela technicznego. Instalacja przepięta inaczej pod stacyjkę i ustawiona. Obecnie wszystko gra. Później wrzucę obiecane zdjęcia jak to wygląda pod maską czyli można PS ta lista PRINSA to taki urban legend czy w przyszłości należy się obawiać problemów? Murano widnieje na liście jako auto które nie toleruje LPG jak przeczytasz jest tam tez np. Primera od 1998r problemy przed 100kkm hmmm swoją przejechałem ponad 200kkm bez awarii do tego nadal jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrews Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 co do techa to zobacz na ich stronę LPGTECH w googlu znajdziesz program gasdruid Tofu a który sterownik z TECHa wybrać do mojego auta ? Silnik 2.0 140 km QQ+2. Zależy mi na możliwości obsługi poprzez program gasdroid oraz oczywiście niezawodnej pracy instalacji. Czy do każdego sterownika TECHa (TECH 100 - TECH 320 obd) można podłączyć interface BT bo ich specyfikacje niewiele mi mówią ? pozdry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 224 wystarczy, chyba, ze chcesz miec OBD to 324 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi