Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Moja Marycha :D K10

vodzu18

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcę wam pokazać mojego youngtimera nissana micre k10

- Marka: Nissan
- Model: Micra K10
- Rok produkcji: 1990
- Kolor: Biały
- Pojemność: 1200 ccm
- Moc: 60 kM
- Silnik: MA12S
- Wyposażenie: ABW - absolutny brak wszystkiego (w serii)

MODYFIKACJE:
- Car Audio: jednostka JVC z MP3, 2 głośniki bushmana w drzwiach i 2 jajka bushmana w półce, oraz skrzynia ze wzmacniaczem tanio zdobyta 
- Felgi: Zima stal 5jx13, Lato Intra z corsy A 5,5jx13 oraz zakupione 2 ATS 6jx13 
- Opony: zima przód 155x70, tył 175x70 Lato 175x70
- Zawieszenie: nowe amory gazowe Kayaba
- Opis zewnętrzny: Z zewnątrz gril własnej konstrukcji, kolor alpine weiss z BMW, oraz maska w rost, lota z Micry Super S (taka micra GTI), wydech ultera 2 rury:D
- Wnętrze: Kompletna tapicerka z Super S, dołożone szyby w prondzie, kierownica momo, centralny zamek, elektrycznie składana antena ale się złamała:( 

Fotki chronologicznie :D

2010

fbc3c42dc97bcfa9med.jpg

2011

4414026aeaaf4f7am.jpg

2012

dsc09954b.jpg

dsc09969d.jpg

2013 :D

będzie znacznie inaczej zapowiedz:

20130522059.jpg

20130516002.jpg

Wleci reszta pakietu super s może zmiana koloru :P, zabudowa bagażnika :D zobaczymy narazie komentujcie i sugerujcie :D

Odemnie to tak. Pozbadz sie tej maski jest paskudna. Zamontuj gril spowrotem. Poszukaj pakietu super s ospoilerowania. Jak nie to ogarnij zeby wygladała jak w 2010.

Na chwile obecna to auto straszy swoim wygladem ale to moje odczucie.
Jak juz chcesz isc w tematy wizualnego tuningu to widzialbym tu szeroka stal, dystanse na kola poszerzenia z 200sx'a i zmiane koloru zielone kawasaki, electric orange cos takiego.

nowe felgi po przymiarce wystają po 5 mm :P nie lubię jaskrawych kolorów na samochodach że aż oczy bolą tak więc albo czarny albo biały. Maska będzie druga grill zrobiłem ale muszę go poprawić kapkę :D

To samo co Ghost radzi, poszukaj pakietu SuperS, uzupełnij braki i ładna felga. Do tego może jakaś gleba (jak kto woli)
Tak w sumie to każdy właściciel robi auto tak jak mu się podoba i nic do tego innym, ale auto faktycznie trąca i jak by go mijał na drodze to bym pomyślał że to jakiś "Mietek budowlaniec na fuche tynki wiezie" (nie ubliżając żadnemu Mietkowi) :)

trochę się pozmienia ale narazie co to zostanie moją tajemnicą :D ale dużo dużo się zmieni od tego co jest teraz 

Tak więc czekamy :D
Utrzymanych K10ek jest ostatnio bardzo mało a te co już mają kilka dziurek lądują niestety na złomach :P
Niestety znam kilka osób które z zapałem podchodziły do projektów a jak zobaczyły kilka dziurek to odrazu na złom bo "nie myślałem że będzie tak zardzewiały że aż dziury wylecą" ;)

najgorsze są nadkola bo reparaturki które są na allegro dają dużo do życzenia zostaje jeszcze wklejanie laminatu ale do tego też potrzebne dobre kopyto :D niestety polscy dostawcy części nie uznają chyba starych japońców bo nic nie jest dostępne tak jak do vw z podobnych roczników.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...