adamoooo Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Witam , jestem tu nowy i nie wiem czy w dobrym miejscu pisze temat. Mam pytanko... zkupiłem Nissana Sunny 2.0 diesel dlx i zauwazyłem że szybko nagrzewają sie swiece żarowe , trwa to dosłownie 2,5 sekundy jak dobrze policzylem , czy to normalne czy coś jest nie tak? Wydaje mi się ze auta z początku lat 90 (mój 1993r.) raczej dłuzej grzeją swiece np. znajomy ma passata b3 1.9 D i jest dłuzej. Jak u was sprawa wygląda? Aha i jak odpalę go to przez pierwsze 1-2 minuty pracy na biegu jałowym dziwnie chodzi pózniej już normalnie , dziwnie mam na musli tak trochę nierówno. Bardzo proszę o jakieś odpowiedzi w miare mozliwosci , przebieg autka 285 000 km bardzo dbany przez poprzedniego właściciela co widziałem na własne oczyska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość socki Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 witam ja się dołączę, ja mam problem z wyłączeniem się świec, lampka gaśnie jak u kolegi po 2-3 sekundach a, świece cały czas się grzeją, nie występuje to cały czas ale na 10 odpaleń 3 razy grzeją cały czas i się nawet po godzinie nie wylączają, gdzie szukać przyczyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 na 10 odpaleń 3 razy grzeją cały czas i się nawet po godzinie nie wylączają, gdzie szukać przyczyny Ja bym zaczął od przekaźnika, ojcu w "Mondeło" też cały czas grzało i w końcu szlag trafił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.