Guest Adig Posted September 16, 2005 Share Posted September 16, 2005 Witam, Dziś piękna pogoda ( pada deszcz ) i wycieraczki w ruch, a tu... coś co mnie denerwuje, wycieraczki wycierają bez problemu, ale prawa tak jakby stawiała opór i dzwięk jakby szła po suchym materiale DZwięk ten ustaje w momencie gdy mam bardzo dużo wody na szybie. Ostatnio zmieniałem cięgno wycieraczki od silnika do trzpienia i zdejmowałem ramiona. Czy taki efekt może być od złego założenia wycieraczki ( troche wyzej mi sie założyło) ? Czy to wina piór? Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkowal Posted September 16, 2005 Share Posted September 16, 2005 Witaj, u mnie wystepuje ten sam problem. Właśnie dziś zaczął padać deszcz i też mnie to denerwuje. Możliwe, że jest to wina twardych gum. Dzisiaj również był u mnie klient z reklamacją, kupił u mnie w sklepie 2 wycieraczki tej samej firmy. Jak się okazało jedna z wycieraczek w deszczu mu piszczała. Zdjąłem, założyłem drugą i było wszystko ok. Zbadałem organoleptycznie gume wycieraczek i okazało się że ta co piszczała ma faktycznie twardszą gumę. Dziś sprawdzę u siebie jak to będzie wyglądało po zmianie wycieraczek. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest waldek72 Posted September 16, 2005 Share Posted September 16, 2005 raczj trwarde gumy, zdarza sie to nawet w nowych wycieraczkach słabszych firm oraz u boscha. polecam valeo nigdy mnie jeszcze nie zawiodły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkowal Posted September 17, 2005 Share Posted September 17, 2005 Racja. Twarde gumy. Dziś zmieniłem na VALEO i nic takiego nie ma. Tylko dziś u mnie jest na razie słonecznie więc pewnie gumy się nagrzały nie nie hałasują. Sprawdzę jak będzie w chłodniejsze dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest waldek72 Posted September 17, 2005 Share Posted September 17, 2005 jeżeli jest valeo silencio i kraj produkcji francja a nie chiny to na pewno będzie ok. wiele juz takich miałem i jeszcze sie nie zawiodłem. zdecydowanie nie polecam firmowych z aso wycieraczek , są drogie i na dodatek made in china. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Adig Posted October 20, 2005 Share Posted October 20, 2005 a gdzie w dobrej cenie mozna kupic valeo w Wawie?? ktoś coś może polecić?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gre Posted October 20, 2005 Share Posted October 20, 2005 ja polece wycieraczki z nissana, z salony , są bardzo dobre,mi nie zdażylo sie aby choć troche chrobotaly!Równiez polece inne markowe wyroby! pozdrawiam ps: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onyx Posted October 20, 2005 Share Posted October 20, 2005 mi to tylko wycieraczki chrobocza jak mam suche szyby Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest cerber Posted October 24, 2005 Share Posted October 24, 2005 I ja coś powiem Kupiłem boscha do N15 i to samo mam na lewej wycieraczce. Stwierdze odważnie (bądz nie), że bosch to shit i nawet ich świec już nie kupie a co do piero wycieraczki. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.