Wacho Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 witam.znajomy powiedział mi bym przesunął sobie limiter obrotow na 8000 obr/min miało by to dac sporo mocy patrzac na moj wykres z hamowni, jezeli tendencja wzrostowa by sie utrzymala. wzrost maksymalnych obrotow o 1500 to sporo dlatego pytanie do was czy tloki mi nie wyjdą bokiem. podobno ten silnik ma spore rezerwy na dodatkowa moc ale czy tyle i uzyskanej w ten sposób?moj wykres poniżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 prawda jest taka że to nie udana konstrukcja która lubi brać olej wiec sens dodatkowego katowania jej jest chybiony ciesz się tym co masz dbaj o niego zmieniaj olej i dbaj o chłodzenie a jak chcesz mieć coś więcej to myśl o SR20 i swapie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wacho Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Brałem to po uwagę, jednak wydanie ok 3000zł "z buta" to spory wydatek Dlatego myślałem o robieniu tego silnika jakby "na raty" tu 500zł następnym razem 800zł za jakiś czas znowu coś. pierwsze miało być przesunięcie obrotów i zmiana map paliwa i zapłonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Tak jak kolega wyżej napisał ta jednostka jest niewypałem ok powiedzmy ze masz tak idealna jednostke i jestes szczesciazem i oleju by nie brał to na 100 % rozrząd by nie wytrzymał ponieważ on wyciąga sie przy normalnych obrotach i normalnej jeździe a co dopiero przy takich obrotach wsadził byś w tunning 500zł potem z 1500zł w rozrząd znów w jakiś mod 500zł a później kto wie co padnie ten 1.8 niestety jest niezbyt dopracowany i tak już pozostanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wacho Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 no tak jak mówią koledzy chyba trzeba sie będzie szarpnąć na SR20 bo auto same w sobie mi sie podoba no a że silniki benzynowe do bani... Dziki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elDiabollo Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 http://allegro.pl/silnik-sr20-deh-primera-p11-gt-lub-swap-skrzynia-i3322769142.html Tu masz fajną aukcję, nie drogo, możesz sprawdzić za 2K kupić i małymi kroczkami robić :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wacho Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 w sumie fajna propozycja, o ile jest w dobrym stanie 2200 za komplet . tylko niestety teraz nie kupie takiego czegoś byłem przygotowany na lekki tuning ok 1000zł a tu 2200zł plus jeszcze przekładka z 1000zł to stanowczo za dużo jak na mój budżet. chyba taniej wyjdzie mi sprzedać te auto i kupić Dci i dać na chipa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.