Gość MarioOlsztyn Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Witam starych wyjadaczy, jestem nowy i proszę o poradę. Mam NISSANA PRIMERE P11 poj.2, 140 KM, rocznik 2000 benzyna+gaz. Od pewnego czasu zauważyłem że jakby straciło moc. Jazda do 2500 obrotów OK potem gdy chcę przyśpieszyć wciskam gaz obroty idą na 4-5 tys a mocy i przyśpieszenia nie ma i daje sie zauważyc skokowy spadek obrotów na te 2500 i jedzie dalej. Wcześniej miał kopa przy wyprzedzaniu a teraz kicha boje sie wyprzedzać. Pali bez problemów za pierwszym razem, check się nie zapala, zużycie paliwa jak było, nie ma szarpania. O co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 przepływkę mierzyłeś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaku Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Też mi to wygląda na przepływomież. Poprostu go wykręć I wyczyść, tylko bardzo delikatnie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Tak jak kolega Dino pisze zmierz parametry przeplywki jest na forum co i jak ,kup sobie preparat do czyszczenia firmy CRCsensor cleaner,i zobaczymy jak bedzie dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jwfm Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Też mi to wygląda na przepływomież. Poprostu go wykręć I wyczyść, tylko bardzo delikatnie ! witam, mam podobny problem w P12 2,0l benzyna/LPG Możesz napisać czy zlikwidowałeś objawy. I o jaki przepływomierz chodzi ? jestem zielony . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu174 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 witam, mam podobny problem w P12 2,0l benzyna/LPG Możesz napisać czy zlikwidowałeś objawy. I o jaki przepływomierz chodzi ? jestem zielony . witam. podpinam sie bo mam tak samo w x-trail tylko że u mnie jeszcze jest słabe cisnienie na tłokach i nie wiem czy to ma wpływ??? auto na pierwszych trzech biegach przyspiesza a potem to jak zółw ledwo 130km łapie. na gazie i benzynie jest tak samo. tak sie stało po zapchaniu katalizatora ale teraz jest drożny bo go usunołem a sonde oszukałem ale auto nie chce sie zbierać. POMOCY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.