tom747 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Od jakiegoś czasu zauważyłem że przy skręcaniu w zakrętach ok. 90 stopni pojawia się dziwny szum, coś jakby tarcie? Czy wiecie co to może być? Raczej nie plastiki bo sprawdzałem, może łożysko, piasta lub przegub? (przebieg 90 tys) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Casami coś wpadnie między tarczę hamulcową a jej blaszaną osłonę i sobie hałasuje. Miałem taki metaliczny dżwięk tylko podczas manewru cofania . Wystarczyło odciągnąć ręką tą osłonkę by (prawdopodobnie) kamyk wypadł i po kłopocie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom747 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Dzięki sprawdzę, ale dziwnie że to tylko przy skręcaniu a dźwięk jest raczej szurania a nie metaliczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Mysle ze łozysko , sprawdz przy jezdzie "zygzakiem" , koło odciązone czyli np. przy skrecie w prawo to bedzie lewe , powinno szumiec , a dokładniej sprawdzisz to jeszcze podnosząc auto i obracając kołem, powinienes usłyszec charakterystyczny szum sypnietego łozyska . Miałem tak nie dawno i przebieg ok. 112 tys. km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Czasem taki szum powoduje rant na tarczy hamulcowej. Zdejmij koło, opukaj i oczyść brzegi tarcz. Oby to nie było łożysko, bo zaboli - jest "zintegrowane" z piastą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom747 Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 coś widzę że z tymi łożyskami to jest w QQ problem http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/64400-wymiana-lozyska-w-przednim-kole/ Czasem taki szum powoduje rant na tarczy hamulcowej. Zdejmij koło, opukaj i oczyść brzegi tarcz. Oby to nie było łożysko, bo zaboli - jest "zintegrowane" z piastą. Chyba pomogła - zdjąłem koła, oczyściłem brzegi tarczy, opukałem metalową ochronkę tarczy i lekko ją odgiąłem, to mogło być to. Jak na razie szumu nie słychać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.