Gość Lord1k Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Witam wszystkich. Mam pytanie odnosnie swapa silnika z clio sport 172 konie do micry k12 z tego co sie orietuje clio i mikra k12 z tych samych lat maja ta sama plyte podlogowa a przynajmniej przednia jej czesc, wiem tez ze maja te same silniki a przynajmniej 1.5 diezel. Micra najwiekszy silnik to 1.6 sr i 110 konikow ale clio ma 2.0 o mocy 172 koni wiec mysle o swapie. Czytalem troche forum z uk i tam twierdza ze jest to latwe ale nie moge znalezc zadny dokladniejszych info. Czy ktos orietuje w tej sprawie i jak "latwy" swap to jest. Prosze nie pisac odp w stylu " przy odrobinie pracy mozesz tam wladowac kazdy silnik , a moze sr20 , micra z 2.0 nie bedzie sie prowadzic bo za ciezki silnik " itp itp Przepraszam za to ale mam dosc ludzi ktorzy pisza posty tylko po to zeby napisac posta ktory i tak nie wnosi nic do tematu. Pozdrawiam wszystkich prawdziwych klubowiczow i z gory dziekuje za pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 wszytko się da, do sterowania zapnij EMU i będzie banglać, no trochę pracy i kosztów będzie ale jak widzę, to akurat drugorzędna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 tak patrzyłem z ciekawości bo na spocie jeden kolega smiga clio nie dopytywałem ale coś tam ma fajnego bo kubły i maska z carbonu ,,, na szybko to patrz też po allegro jak te śilniki wyglądają zaczepy i jakie typy skrzyń to obsługują ponad to rozstaw osi do sprawdzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 mówisz o tym moim ziomku co ma kubeł RECARO i maskę carbonową?Ona ma pod maską 1.6 16V 104KM z wkładką KN'a i coś z wydechem Nie jestem pewien czy te 2.0 wchodzą na te same łapy, ale na 75% napewno. Można by się ugadać i porównać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 mówisz o tym moim ziomku co ma kubeł RECARO i maskę carbonową? Ona ma pod maską 1.6 16V 104KM z wkładką KN'a i coś z wydechem Nie jestem pewien czy te 2.0 wchodzą na te same łapy, ale na 75% napewno. Można by się ugadać i porównać Oku,,,, myślałem że coś więcej ,, :dribble: :dribble: :dribble: :dribble: :dribble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Każdy tak myśli Ale mimo to daje rade, wcale źle to nie chodzi Ale bez OT, mogę zapytać jak to z tymi silnikami jest. On jest z Clio i Renault club więc powinien mieć jakieś info na ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.