MIRAS_85 Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Witam. Od miesiąca jestem posiadaczem NISSANA p12 2.0 benzyna. 2 tygodnie mam załozona intalacje lpg AG Compact. Od poczatku jak go kupilem zrobiłem ok 400 km na benzynie.potem stwierdziłem zeby lpg sie przydało wiec załozyłem. Po założeniu lpg i przejechaniu ok 200 km zapalił mi sie zółty chec z błędem 420 (ponoc kat +sonda) a przy 270 km skończył mi sie gaz. mam butle 53l - 20% to ok 40-42 litry, wiec wychodzi ok 15 / 100km!!!!! w cyklu mieszanym bo do pracy jade ok 11km z czego 4 po autostadzie nadmienie ze auto jest po wymianie foltrów olejów, po regenracji magla i całego zawieszenia!!! nie wiem czy jest to wina gazu ze zaswiecił mi sie chec???? czy jest on powodem takiego spalania??? czy moze wina lezy po instalce lpg??? Gazownik u którego zakladałem powiedział ze mam ustawiony gaz w tej samej lini co benzyna. pojachałm do niego powiedział ze wszytko jest OK, zmnijszył mi linie spalania ale niestety dalej jest to samo!!! 15l/100km!!!! czasami , raz na 10 odpaleń auta, mam problem!!!! nie umi zaskoczyc, ale jak juz odpali to jest ok!!! na jakich obrotach trzeba jezdzic????, bo zawsze miałem diesla jak narazie jestem negatywnie nastawiony do tego auta.!!!! PROSZE POMÓZCIE!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 wina leży po stronie instalacji LPG (montaż i strojenie) przecież na PB było dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRAS_85 Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 tylko tak naprawde na bezynie zrobiłem tylko 400km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Od poczatku jak go kupilem zrobiłem ok 400 km na benzynie. napisałeś coś takiego następnie napisałeś coś takiego: Po założeniu lpg i przejechaniu ok 200 km zapalił mi sie zółty chec z błędem 420 (ponoc kat +sonda) czyli jak dla mnie wniosek nasuwa się jeden, no ale możesz drążyć dalej, masz przelany silnik na gazie i tyle, co tam masz zamontowane??? Compact to sterownik, a reszta??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRAS_85 Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 przelany silnik??? co to znaczy???? na specyfikacji pisze: nie wiem czy o to chodzi ??? Parownik / reduktor - 130 4020 88 zawór odcinający - zintegrowany wielozawór - AT.02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 jak nei zalało Ci auta, bo w TVN podaję, że mieliście deszczyk to zejdź i zrób zdjecie instalacji, reduktor i wtryski, przelany silnik, to znaczy, że bez sensu lejesz paliwo jak nei potrzeba, czego następstwem jest też ten błąd co Ci wyskoczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRAS_85 Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 zrobiłem zdjęcia, ale mam to bardzo wszytko pochowane. nie wiem czy te zdjecia wystrcza reduktor pod akusiem. z tego co wiem to sekwencje, i potzrebuje bezyny do odpalenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 powinno działać, czyli zostaje kwestia regulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRAS_85 Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 a ten błlad 420 jest powiazany z jazda na lpg???/ czy to ma jakis wpływ na spalanie??? to mówisz ze instalka lpg jest dobra??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 błąd wyskoczył na LPG, czyli LPG ma z nim związek, niech gazmen wyreguluje instalację i powinno być OK instalacja szału nie robi ale bedzie jeździć, ja bym tego nei założył do nissmo ale to wszytko pewnie i tak sprawa budżetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi