gutek6lol Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 (edytowane) Witam wszystkich. Od dwóch tygodni jestem posiadaczem nissana patrola 2.8 td gr Y60. Mam mały problem gdyż nie wiem do końca jaką mam blokadę tylnego mostu. Czym sie różni lsd od diff locka? przymieżam sie do wymiany olejów w mostach i nie wiem ile wlać do tylniego mostu do do blokady lsd sie leje jakiś specjalny olej(tak wyczytałem) Proszę o pomoc . Edytowane 18 Lipca 2013 przez gutek6lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian 10 Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Zobacz na gruche mostu z prawej strony patrząc od tyłu samochodu jak zobaczysz siłownik to masz blokadę mostu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek6lol Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 czyli mówisz o lsd tak? a mógłby mi ktoś bardziej wytłumaczyć czym sie te blokady różnią? ile oleju lać do tylnego mostu ? 5,4 L czy 3 L?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian 10 Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 (edytowane) Nie . Krótko masz przy gruszce silownik czy nie ?. To widać tylko trzeba się schylić Edytowane 18 Lipca 2013 przez Krystian 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 LSD to nie pełna blokada polega na tarczkach wyrównujących obroty kół natomiast dif lock to pełna mechaniczna blokada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian 10 Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Ale On nie wie jaką ma blokadę i chciałby wiedzieć a Ty mu piszesz czym sie różni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Odpowiadam na pytanie czym się różni bo to chciał wiedzieć a to czy zechce zajżeć pod auto to jego sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian 10 Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 No tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr1717 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Jest ogromna różnica: LSD nie uzależnia i podobno daje przyjemne odczucia. Ruch hipisowski testował LSD na sobie. Śpiewali o niej Beatlesi w piosence Lucy in the Sky with Diamonds. Jeśli chodzi o diff lock - to jakaś blokada tylnego mostu - nuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glaniu Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Hej Odświeże trochu. Panowie czy diff lock dziala tylko w trybie 4WD? Pytam ponieważ po podniesieniu tyłu kręci sie tylko jedno koło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesław Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Włącz blokadę w trybie 4L (i przejedź parę metrów). Podnieś auto z boku, żeby oba koła z jednej strony wisiały. Pokręć tyłem. Jeśli Ci się nie uda, to blokada działa. Jeśli nie działa, oba uniesione koła będą się kręcić. (Tylko o wyrzuceniu na luz nie zapomnij... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glaniu Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Dzięki za odpowiedź, ale chyba po włączeniu diff lock nawet na 2wd powinno zablokować tył? W tej chwili mam otwarty tylny dyfer Wysłane z mojego LG-E975 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slow Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Blokada musi się "napompować" po przejechaniu kilku metrów. Zostaniesz o tym powiadomiony kontrolką na desce rozdzielczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi