Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Micra K11 nie ma płynnego zejścia obrotów

mchubertsqad

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem posiadaczem micry k11 z 2000r 1.0. Uważam ją za świetny samochód jednak jak przychodzi do jazdy w korku czy na nierównej drodze (15 - 25 km/h) można dostać szewskiej pasji. Przy odpuszczaniu pedału gazu silnik nie ma płynnego zejścia obrotów tylko strasznie szarpie. Te problemy pojawiają sie tylko na obrotach rzędu 1500 do 1800 na biegu 1, 2 a także wstecznym. Właśnie jestem po regeneracji przepływki i niestety nie przyniosło to oczekiwanego rezultatu. Autko  nie ma problemów z zapaleniem ruszeniem czy z rozpędem.

U mnie tak się działo jak był nieszczelny dolot. Co prawda powinien też trochę szarpać przy przyspieszaniu, ale jak jest mała nieszczelność to może być tylko tak jak u Ciebie. Sprawdź dokładnie wszystkie rurki dochodzące do głównej rury dolotowej i połączenia (filtr - przepływomierz - rura - przepustnica).

A to może być. Jutro sprawdzę i powiem czy pomogło.

A mogą być tego przyczyną źle działające świece?

Zawsze zaczyna się sprawdzanie od świec /przeczyszczenie i sprawdzenie przerwy/ sprawdzenie-przeczyszczenie palucha i kopułki, oraz czy nie przebijają przewody. To jest podstawa a zarazem i najtańsze w procesie dalszego szukania niedomagań.

Tutaj zostaje Ci również sprawdzenie-przeczyszczenie zaworu krokowego.

Pozdrowionka.

Świece były w dobrej kondycji może nie były więc wymieniłem na nowe, przewody dochodzące do świec są sprawne. Jednak to nic nie dało, a i zauważyłem że szarpnie nie występuje jak silnik jest zimny.

Może sonda lambda już daje znać o sobie?

Sprawdzałem sonde. Nie daje ona napięcia natomiast od silnika na wtyczkę dochodzi 11,4v czy to jest normale?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...