N.Y.D.P. Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 (edytowane) Nissan Qashqai - dzisiaj klima przestała chłodzić. Myślałem, że to winna czynnika i pojechałem do serwisu w celu jego wymiany (4 latek) w serwisie powiedzieli, że czynnik pełny tylko nie włącza się sprężarka. Jak zweryfikować w czym tkwi problem? Edytowane 21 Lipca 2013 przez N.Y.D.P> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Za dużo nie wiadomych. Może być czujnik temperatury, sprzęgło sprężarki, lub usterka mechaniczna/elektryczna. Klima automatyczna czy manualna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N.Y.D.P. Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 (edytowane) Typ auto - klimatronic. Po przeczytaniu postów jak trudno wymienić filtr kabinowy to nie jestem pewien czy w ogóle mi go wymieniali podczas serwisów klimy raz w roku. Czujnik temperatury jest chyba o.k bo zmniejsza i zwiększa obroty nawiewu kiedy ustawię na 28+ i zmienię na 22 ( przy schładzaniu kabiny - otwarte okno w czasie jazdy) Edytowane 21 Lipca 2013 przez N.Y.D.P> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Filtr kabinowy nie może powodować nie włączania kompresora. Jest jeszcze czujnk klimy, który np. powoduje, że poniżej pewnej temperatury zewnętrznej kompresor się nie załącza lub załacza się dużo rzadziej. Ciężko tak zgadywać. Klimę musi sprawdzić specjalista - domowym sposobem raczej się tego nie da załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N.Y.D.P. Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Dzięki RANGER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Na sprezarke byla CICHA akcja serwisowa Wymieniaja nawet po gwarancji ale tylko gdy klient skarzy sie na jej zle dzialanie... Nic Ci nie powiedzieli w serwisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Wniosek z tego taki, że trzeba pojechać do dobrego ASO i na dzień dobry machnąć tekstem, że się wie o tej akcji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N.Y.D.P. Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Na sprezarke byla CICHA akcja serwisowa Wymieniaja nawet po gwarancji ale tylko gdy klient skarzy sie na jej zle dzialanie... Nic Ci nie powiedzieli w serwisie? Nie wiem czy się złapie. Nissan produkcja 2008, rejestracja 04.2009. 74 tys km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 " data-cid="934136" data-time="1374432624">Nie wiem czy się złapie. Nissan produkcja 2008, rejestracja 04.2009. 74 tys km >PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N.Y.D.P. Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 (edytowane) Już wszystko wiadomo. Byłem w serwisie i po zdjęciu sprężarki okazało się, że cewka sprzęgła się przepaliła dodatkowo na trzpieniu były bicia koła zamachowego. Koniecznością była wymiana przedniego korpusu sprężarki i cewki oraz serwisant zalecił wymianę łożyska bo już wszystko było zdemontowane. Naprawa z robocizną: 1 cewki sprężarki + wymiana czynnika - 450 zł 2 filtr kabinowy + łożysko+ korpus sprężarki (chińczyk) - 200 Tot: 650 zł - trochę boli ale wszystko działa. Czas pracy około 3 godzin. Nissan Qashqai - 4 lata, 74 000 tys. km - dość mały przebieg na taką awarię. Edytowane 23 Lipca 2013 przez N.Y.D.P> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi