Gość szczepcio23 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Wycie podczs jazdy od prędkości 60km/h im szybciej tym głośniej jak jadę po łuku w prawo prędkość około 90km/h hałas się nasila natomiast jak jadę po łuku w lewo z podobną prędkością wszystko cichnie obstawiałem że to łożysko koła prawe przednie. Więc auto na podnośnik brak luzów, po wymontowaniu piasty nie stwierdziłem usterki. Olej w skrzyni sprawdzony (dolałem 200ml) tyle brakowało mam nadzieję że to nie wpłyneło na uszkodzenie skrzyni manualnej. Oczywiście sprawdziłem wszystkie koła nie zaopserwowałem luzów. Liczę na waszą pomoc Dziękuję pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Wycie podczs jazdy od prędkości 60km/h im szybciej tym głośniej jak jadę po łuku w prawo prędkość około 90km/h hałas się nasila natomiast jak jadę po łuku w lewo z podobną prędkością wszystko cichnie obstawiałem że to łożysko koła prawe przednie. Więc auto na podnośnik brak luzów, po wymontowaniu piasty nie stwierdziłem usterki. Olej w skrzyni sprawdzony (dolałem 200ml) tyle brakowało mam nadzieję że to nie wpłyneło na uszkodzenie skrzyni manualnej. Oczywiście sprawdziłem wszystkie koła nie zaopserwowałem luzów. Liczę na waszą pomoc Dziękuję pozdrawiam Czy wyje na wszystkich biegach (3,4 i 5)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczepcio23 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Tak wyje na wszystkich biegach nawet na luzie macie jakiś pomysł bo nie wiem za co się brać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Pasuje do łożyska koła,ale rozpędż się i wciśnij gwałtownie sprzęgło,czy odgłos nie zaniknie.Jeśli tak to z zespołu napędowego,jeśli nie to łożysko bądź wadliwa opona Ja z podobnym problemem w n15 ,miałem walnięte łożysko w skrzyni,ale wyło tylko pod obciążeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobek1972 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Witam. Pytanie do Szczepcio23 . Czy udało się usunąć to hucznie pow. 60km na godz. Mam w swojej K12 to samo i nie wiem co to jest?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.