Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Micra k12 wycie od 60km/h

Guest szczepcio23

Recommended Posts

Guest szczepcio23

Wycie podczs jazdy od prędkości 60km/h im szybciej tym głośniej jak jadę po łuku w prawo prędkość około 90km/h hałas się nasila natomiast jak jadę  po łuku w lewo z podobną prędkością wszystko cichnie obstawiałem że to łożysko koła prawe przednie.

Więc auto na podnośnik brak luzów, po wymontowaniu piasty nie stwierdziłem usterki.

Olej w skrzyni sprawdzony (dolałem 200ml) tyle brakowało mam nadzieję że to nie wpłyneło na uszkodzenie skrzyni manualnej.

Oczywiście sprawdziłem wszystkie koła nie zaopserwowałem luzów.

Liczę na waszą pomoc

Dziękuję

pozdrawiam

Wycie podczs jazdy od prędkości 60km/h im szybciej tym głośniej jak jadę po łuku w prawo prędkość około 90km/h hałas się nasila natomiast jak jadę  po łuku w lewo z podobną prędkością wszystko cichnie obstawiałem że to łożysko koła prawe przednie.

Więc auto na podnośnik brak luzów, po wymontowaniu piasty nie stwierdziłem usterki.

Olej w skrzyni sprawdzony (dolałem 200ml) tyle brakowało mam nadzieję że to nie wpłyneło na uszkodzenie skrzyni manualnej.

Oczywiście sprawdziłem wszystkie koła nie zaopserwowałem luzów.

Liczę na waszą pomoc

Dziękuję

pozdrawiam

Czy wyje na wszystkich biegach (3,4 i 5)?

Guest szczepcio23

Tak wyje na wszystkich biegach nawet na luzie

macie jakiś pomysł bo nie wiem za co się brać

Pasuje do łożyska koła,ale rozpędż się i wciśnij gwałtownie  sprzęgło,czy odgłos nie zaniknie.Jeśli tak to z zespołu napędowego,jeśli nie to łożysko bądź wadliwa opona Ja z podobnym problemem  w n15 ,miałem walnięte łożysko w skrzyni,ale wyło tylko pod obciążeniem.

• 1 year later...
Guest bobek1972

Witam. Pytanie do Szczepcio23 . Czy udało się usunąć to hucznie pow. 60km na godz. Mam w swojej K12 to samo i nie wiem co to jest?.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...