rachel Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Zrobię jutro porządne zdjęcia - będzie dla innych wskazówką. U mnie temat po części rozwiązany. Kostka , do której jest umieszczony silnik z wentylatora zrobiła zwarcie (stopiła częściowo gniazdo) i wywaliło bezpiecznik 40A ( źle spojrzałem na rozpiskę). Tym samym przekaźnik nie dostał napięcia na cewkę i ani klima, ani podstawowy went. nie działał. Po zamontowaniu innego bezpiecznika - klima działa, natomiast muszę zakupić nowy wentylator do chłodnicy - tu pytanie czy ktoś ma jakieś dobre źródła ( jeśli tak to proszę o PW) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 rachel ja rozbierałem wentylator po tym jak mechanik wyrwał mi niechcący całą kostkę z niego i wlutowałem przewody od nowa. Także jest to spokojnie do zrobienia samemu, jeśli tylko elektryka silniczka działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rachel Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Co racja to racja. Właśnie wmontowałem silnik wraz z wiatrakiem. Bezpośrednio do szczotek dolutowałem kabelki, zabezpieczyłem wyprowadzenia klejem na gorąco i wszystko na razie funguje.Zdjęcia jutro bo hica u nos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 rachel klej na gorąco nie jest dobry, pomysłem. Szybko stwardnieje i odleci. Lepszy jest silikon - jest elastyczny i ma większy zakres temperatur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rachel Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 No więc jeśli chodzi o przekaźnik , wygląda to tak: Natomiast koło akumulatora znajduje się bezpiecznik od wentylatorów (40A) i umieszczony jest patrząc pod bezpiecznikami "nożowymi" - pierwszy od prawej (lub inaczej 3 od lewej strony) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Jeśli chcesz sprawdzać to wyciągasz przekaźnik. Grubszym przewodem - 1,75-2,5 zwierasz te miejsca, w które wchodzą wyprowadzenia przekaźnika 3 oraz 5 - to są wyprowadzenia robocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi