Gość dodka79 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Czy ktoś może mi powiedzieć, dlaczego przy zmianie biegów z 1 na 2 i dalej za każdym razem szarpie (coś jakby czkawka) i staje "dęba". Przygazuję, trochę przetrzymam sprzęgło - gaz i jedzie, ale zaraz po kolejnej zmianie - to samo...Nie mogę tak jeździć. Od razu mówię, że wtryski sprawdzone - są w porządku, intercooler nowiutki -wymieniony, wszystkie możliwe filtry regularnie wymieniane...Co to za cholera? Żaden "fachowiec" nie wie co mu jest. Jak wcześniej lekko szarpało - okazało się, że dziurawy intercooler. Dzisiaj wymieniony na nowy - wsiadam i co.....szarpie, ale teraz duuuuuużo mocniej niż przed wymianą intercoolera. Pomocy....! Kto ma jakiś pomysł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 koło dwumasowe było sprawdzane? Jak gasisz to mocno trzęsie budą? PS. uzupełnij profil bo w zasadzie nie wiem czy problem dotyczy diesla czy benzyny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 IC nowiutki z salonu czy jakiś przerabiany, bo choć jak napisał Kolega wcześniej tez mi to wyglada na dwumase to jesli problem wystąpił zaraz po wymianie IC to problem jest z dolotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.