Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Sterowanie radiem w kierownicy

Guest qaszanqa
 Share

Recommended Posts

Guest qaszanqa

Czołem,

śmigam już moim qashqaiem od 2 lat i ciągle nie mogę się przyzwyczaić do zmian stacji radiowych po lewej stronie kierownicy. Zmieniając z 1 na 2 i dalej 3, 4 trzeba tą małą wajchę pstryknąć w dół a nie do góry jak wydawało by się logiczne. W fordzie, oplu, na pewno jest odwrotnie czyli moim zdaniem poprawnie, w górę lub górny przycisk - stacje zmieniają się 1, 2, 3 itd. W qashqaiu odwrotnie!

Wszyscy tak mamy czy tylko ja? :-) Da się to jakoś zamienić przepinając kabelki w tej manetce odwrotnie?

Pozdrawiam

Naciskając w dół stacje przełączają się do góry czyli 1,2,3.

Też nie mogę się do tego przyzwyczaić, ale najbardziej mnie to irytuje podczas przełączania utworów z pendrive.   

Wszystkie qq mają taką samą sytuację. O dziwo w navarze działa to poprawnie, a przełączniki są identyczne. Pytałem w serwisie zaraz po tym jak kupowałem samochód i ponoć nie ma możliwości tego zmienić.

U mnie zmiana na wyższy numer stacji następuje poprzez pstryknięcie przyciskiem w górę. Przewaga aut sprzed liftingu, były intuicyjne ;)

• 9 months later...

Podepnę się do tego wątku bo właśnie takie sterowanie przestało u mnie działać w kierownicy.I moje pytanie brzmi czy jakiekolwiek przeczyszczenie taśmy cos pomoże czy tylko wymiana takiej taśmy wchodzi w grę??Jak myslicie?Może ktoś już to przerabiał??

a wiecie może czy jest gdzieś opcja szybkiego wyciszenia lub zatrzymania utworu???

i czy można całkowicie wyłączyć odtwarzacz??

• 2 weeks later...

a wiecie może czy jest gdzieś opcja szybkiego wyciszenia lub zatrzymania utworu???

i czy można całkowicie wyłączyć odtwarzacz??

wyciszyć można wciskając pokrętło głośności. Całkowicie nie można. Można zostawić jedynie godzinę, która jest wyświetlana na środku ekranu.

wciskając pokrętło głośności odpala mi się navi..

U mnie tez odpala navi,ciekawe jak mozna zgasic radio

Wciśnięcie i przytrzymanie przycisku "dzień/noc" (po lewej u góry) ==> tylko zegarek na środku ekranu. Całkowicie NC 1 się chyba wyłączyć nie da.

ech, Tomek, żeby to tylko o NC tak można było powiedzieć...Im dłużej QQ jeżdzę tym bardziej przekonany jestem, że w przyszłym roku kupię jednak coś innego.

• 2 weeks later...

wciskając pokrętło głośności odpala mi się navi..

włącza się navi, ale się wycisza. potem wystarczy wcisnać np. radio i dźwięk wraca do wcześniejszego poziomu

• 1 month later...

Nie wiem gdzie wasze sa robione moj chyba w UK i aby przelaczyc radio 1 na 2 popycham ta wajche do gory a nie w dol jak u was hmm 

• 6 months later...