ferrit Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Gdzie znaleźć filtr oleju w silniku 2.0 dCi ? Już znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba_Kuba Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Z której strony silnika jest jesli mozna wiedziec i czy trzeba zdejmowac cała obudowe pod silnikiem ?? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 (edytowane) Z której strony silnika jest jesli mozna wiedziec i czy trzeba zdejmowac cała obudowe pod silnikiem ?? pzdr. żółta strzałka na dolnej fotografii to puszka wkładu. Edytowane 1 Października 2013 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Niedawno zauważyłem w instrukcji, że wymiana filtra oleju jest co 40 tys. czyli co drugą wymianę oleju Dziwne. Serwisy wymieniają zawsze co racze nie ma prawa zaszkodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Niedawno zauważyłem w instrukcji, że wymiana filtra oleju jest co 40 tys. czyli co drugą wymianę oleju Dziwne. Serwisy wymieniają zawsze co racze nie ma prawa zaszkodzić Luc . - ja bym nie trzymał się ściśle tego co piszę w instrukcji. Filtr, powinno się wymieniać razem z wymiana oleju. Skoro olej po 10 000 km jest już czarny, to w filtrze też znajduje się taki sam + to co wcześniej filtr wyłapał. Ani to żadna oszczędność , bo filtr oleju akurat kosztuje niewiele, a na pewno nie zaszkodzi - rzeczywiście dziwne że w instrukcji tak piszą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STJ Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Niedawno zauważyłem w instrukcji, że wymiana filtra oleju jest co 40 tys. czyli co drugą wymianę oleju Dziwne. Serwisy wymieniają zawsze co racze nie ma prawa zaszkodzić No właśnie dziwne to bardzo, aż zerknąłem do swojej ks. serwisowej. A tam jak byk jest napisane: wymiana oleju i filtra co 30 tyś. !!! Może to zależy od rocznika auta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Luc . - ja bym nie trzymał się ściśle tego co piszę w instrukcji. Filtr, powinno się wymieniać razem z wymiana oleju. Skoro olej po 10 000 km jest już czarny, to w filtrze też znajduje się taki sam + to co wcześniej filtr wyłapał. Ani to żadna oszczędność , bo filtr oleju akurat kosztuje niewiele, a na pewno nie zaszkodzi - rzeczywiście dziwne że w instrukcji tak piszą ? hmmm1.gif Oczywiście że tak, wymiana zawsze razem z olejem, u mnie już siódmy raz ale żeby nie być gołosłownym: qq wymiana oleju M9R.pdf qq wymiana oleju K9K.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 (edytowane) castro,w dieslach olej czarny jest już po kilkuset km. może tu jest odpowiedź na wymiane filtra ,według ptoducenta: " Wydłużone zostały przebiegi między przeglądami: obecnie wynoszą 30 000 km dla wszystkich wersji benzynowych i wysokoprężnych (Oil Control System) oraz 20 000 km dla silników benzynowych z turbodoładowaniem. Wymiana świec oraz filtrów powietrza i oleju napędowego odbywa się obecnie co 60 000 km, pasków rozrządu oraz pasków klinowych osprzętu co 120 000 km dla wersji benzynowych i co 160 000 km dla wersji wysokoprężnych (z wyjątkiem wersji benzynowej 2.0 16V i wysokoprężnej 2.0 dCi, z łańcuchem rozrządu z bezterminową gwarancją). Żywotność filtra powietrza oraz oleju napędowego wynosi 60 000 km. W codziennym użytkowaniu wszystkie jednostki napędowe odznaczają się obniżonym zużyciem paliwa. Życie sobie - producenci sobie." Edytowane 4 Października 2013 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mw_hydra Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Gdzie znaleźć filtr oleju w silniku 2.0 dCi ? Już znalazłem. Witam proszę o podpowiedź jak zdjąć tę plasitkowa osłonę aby wymienić filtr oleju Witam proszę o podpowiedź jak zdjąć tę plasitkowa osłonę aby wymienić filtr oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Duży klucz, najlepiej nasadka wydaje mi się, że nr 32 i kręcisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Chyba nie o tą osłonę chodzi, tylko tą pod silnikiem. A jeśli rzeczywiście o pokrywę obudowy filtra oleju, to zwróćcie uwagę aby nie dokręcać jej zbyt mocno, łatwo ja uszkodzić przez zbyt mocne przykręcenie. Tam jest chyba napisane, jakim momentem dokręcić, nie pamietam teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi