Gość tarantula83 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Witam mam ogromną prośbe czy jest ktoś w stanie mi pomóc w sprawie sportowego tłumika do Nissana Tiidy Hatchback nie mam pojecia gdzie mogę dostać taki jeżeli jest ktos w stanie mi pomóc . Najlepiej jakby było to z Wrocławia lub okolic . Dziekuje za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartinBlack Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Witaj Co rozumiesz pod pojęciem "tłumik sportowy" ?? Najprostsze jest kupic normalny tłumik a potem sportową końcówkę Znajdziesz tego trochę na znanym portalu handlowym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarantula83 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 sportowy czyli jak bede jechal ulica to wszystkie alarmy beda sie włączały ma buczeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 sportowy czyli jak bede jechal ulica to wszystkie alarmy beda sie włączały ma buczeć na stronie jednej z firm ,widziałem info,że poszukują tiidy na wzorzec do skonstruowania tłumika.Dla osoby która da swój samochód na pomiary PREFERENCYJNE warunki na wydech.Niestety nie moge teraz znaleźć jaka to była firma.znalazlem tylko pathfinera i micrę na tych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zwojak Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 spróbuj uderzyć do proex na alledrogo znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarantula83 Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Ok tłumik założony z mercedesa AmG koszt 650 zł pieknei chodzi jakbys ktos chcial namiary pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Ok tłumik założony z mercedesa AmG koszt 650 zł pieknei chodzi jakbys ktos chcial namiary pisać Cały czy tylko tył i czy dużo przeróbek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyl Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 (edytowane) No i dopadło mnie.... tłumik mi przerdzewiał (coś wcześnie ). Gdzie można zakupić coś w rozsądnej cenie (na Alledrogo nie ma ,Bosal też nie ma w ofercie) Może ktoś wie z czego da się dopasować coś podobnego, może wystarczyło by przyspawać w innym miejscu wieszaki. Aby przede wszystkim flansza pasowała. Edytowane 22 Marca 2012 przez jerzyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 (edytowane) W Niemczech oryginał kosztuje 197euro (tylny 1.8-sedan)Myslę że w każdym wiekszym zakładzie ,dobiorą coś ,co pasuje. Edytowane 22 Marca 2012 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyl Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 No ładnie, czy oni ściągają te tłumiki z Meksyku? za tę kasę to tłumikarz zrobi z nierdzewki i jeszcze na rurę wystarczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Jak coś wymyslisz to napisz.A u mnie o dziwo (2007/2009) zero śladów korozji na tłumikach,ale powierzchowna jest widoczna na rurach.(auto nie garażowane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyl Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 u mnie nie przerdzewiał tłumik tylko odpadła rura od flanszy, mechanik pospawał mi to troszkę i szukam. Gość w sklepie twierdzi iż podebrał by coś od Peugeota. Zapewne mocowanie i wieszaki by trzeba podspawać. Po świętach już się za to wezmę , nie mam narazie czasu. A rocznik 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartinBlack Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Cześć Panowie I jak z tym tłumikiem - udało się komuś coś kupić / dobrać ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekJQ Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 u mnie nie przerdzewiał tłumik tylko odpadła rura od flanszy U mnie też. Spec od tłumików przyspawał i póki co trzyma się ale ... szukam czegoś co by pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kocho Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Witam bardzo serdecznie !Niestety musze wymienic tlumik w mojej Tiidzie Hatchback 1.6 2008 i kompletnie nie moge znalezc zadnej oferty. Na allegro nic, sklepy internetowe to samo. Szukalem rowniez na ebay'u ale tam same ze Stanow Zjednoczonych. Bardzo prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekJQ Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Witam bardzo serdecznie ! Niestety musze wymienic tlumik w mojej Tiidzie Hatchback 1.6 2008 i kompletnie nie moge znalezc zadnej oferty. Na allegro nic, sklepy internetowe to samo. Szukalem rowniez na ebay'u ale tam same ze Stanow Zjednoczonych. Bardzo prosze o pomoc Wydaje mi się, że powinien pasować tłumik od Note 1,6 bo to chyba te same silniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 (edytowane) tu są nr bosala,ale czy w Polsce je dostaniesz,nie wiem.A pospawać nie idzie?Tuby są z nierdzewki i jak co to idą tylko na łączeniach rur.Jak nie to jedź do specjalistycznych firm ,na pewno coś dopasują.Oryginaly widziałem w Germani,ale były drogie. http://www.fcpimport.com/Nissan-parts/Versa/Exhaust-Muffler/?year=2007&m=1&e=2121 Edytowane 26 Lipca 2013 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jugo1 Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Witaj. Zgadza się. Brak jest tłumików do Tiidy. Ostatnio zjawiłem się u mechanika z głośnym tłumikiem. Całe szczęście padła tylko uszczelka pomiedzy tłumikiem końcowym a środkowym. Mimo to, po dokładnych oględzinach okazało się, że żywot układu wydechowego dobiega końca. Na moją prośbę sprawdzili dostępność elementów układu wydechowego do Tiidy - no i zonk - tłumików brak. Trochę się zdziwiłem bo za naszą wschodnią granicą całkiem spora liczba Tiid jeździ. Na pocieszenie szef firmy powiedział, że w przypadku rozszczelnienia układu wydechowego, mam do niego przyjechać i w ostateczności dopasują lub dorobią. A jeżdżę do nich ponad 10 lat i są OK - www.kalinski.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dora Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Cześć Ja też mam tłumik do wymiany - środkowy i końcowy - całkowicie przerdzewiał. Koszt nowych części to prawie 2000 zł. I w dodatku nie mają ich w serwisie. Okres oczekiwania "nieokreślony" (jak się wyraził sprzedawca na Wilanowskiej). Szukałam na niemieckich stronach - lipa. Spec od tłumików proponuje mi łatanie tego co mam. Nie bardzo mi się to podoba, bo zapewne nie uciszy to warkotu jaki teraz mam z układu wydechowego. Wolałabym dopasować coś nowego z innych modeli. Macie jakieś nowe doświadczenia w tym temacie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 (edytowane) Z tiidą jest tragedia w Polsce, zamienników brak ! Tylko zostają oryginały sprowadzane przez ASO nissan od Meksykanów Ja osobiście jestem za oryginałem przy układzie wydechowym bo wiem jak kończy się dorabianie nawet z kwasówki. Zobacz ofertę Utera może coś dopasujesz na końcowy. Edytowane 17 Sierpnia 2013 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dora Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Poserfowałam nieco po stronach zza wschodniej granicy. Wygląda na to, że tam nie mają problemów z częściami do TIIDY. Spróbuję się dowiedzieć jakie mają ceny oryginalnych tłumików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekJQ Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Ja osobiście jestem za oryginałem przy układzie wydechowym bo wiem jak kończy się dorabianie nawet z kwasówki. Możesz coś więcej powiedzieć co jest złego w dorabianiu tłumika(szczególnie z stali nierdzewnej)? Nie mam w tym temacie żadnych doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Cały układ wydechowy jest obliczony na prace silnika tz sprężania. Ja miałem taką sytuacje ze jak przerdzewiał mi tłumik końcowy w Almerze, to założyłem nie oryginalny i dynamika silnika odeszła w zapomnienie chciałem to skorygować przez kompa ale nic to nie dało, nawet zaczęła kopcić, a silnik był zdrowy . A z kwa sówki to jest taki pożytek że nie rdzewieje, ale szalenie drogo, a dostosowanie układu sprężania silnika to bardzo trudne. Nawet system wlotów powietrza jest obliczany jaka szerokość i długość wystarczy skrócić i silnik traci na dynamice i poprawnej pylnej pracy. Oryginał to oryginał wole zapłacić drożej i kupić oryginał i mieć te same sprężania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekJQ Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Cały układ wydechowy jest obliczony na prace silnika tz sprężania. Ja miałem taką sytuacje ze jak przerdzewiał mi tłumik końcowy w Almerze, to założyłem nie oryginalny i dynamika silnika odeszła w zapomnienie chciałem to skorygować przez kompa ale nic to nie dało, nawet zaczęła kopcić, a silnik był zdrowy . A z kwa sówki to jest taki pożytek że nie rdzewieje, ale szalenie drogo, a dostosowanie układu sprężania silnika to bardzo trudne. Nawet system wlotów powietrza jest obliczany jaka szerokość i długość wystarczy skrócić i silnik traci na dynamice i poprawnej pylnej pracy. Oryginał to oryginał wole zapłacić drożej i kupić oryginał i mieć te same sprężania. Dzięki za odpowiedź. Myślałem, że o coś innego chodzi. Układy odprowadzenia spalin i tłumienia hałasu gazów wylotowych oblicza się dla danych warunków pracy i nie są to specjalnie skomplikowane obliczenia. Co innego dobieranie "na oko" żeby wpasować się w miejsce starego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Pojawilo się światełko w tunelu: http://allegro.pl/nowy-tlumik-koncowy-nissan-tiida-1-6-sedan-fenno-i3804877838.html http://allegro.pl/nowy-tlumik-koncowy-nissan-tiida-1-6-sedan-fenno-i3804877838.html są też do Hb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi