jęndrula Posted August 4, 2013 Share Posted August 4, 2013 Czy ktoś zabierał się do tego zadania, chodzi mi o oczyszczenie chłodnicy z zewnątrz na pewno polepszyłoby to wydajność klimy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Wwa Posted August 4, 2013 Share Posted August 4, 2013 Na myjnie i Kärcher wypłukanie wszelkiego syfu delkatnie ci poprawi wydajność ale najlepsze rozwiazanie to płukanie układu klimatyzacj ale tu juz wydatek PLN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jęndrula Posted August 4, 2013 Author Share Posted August 4, 2013 Na myjnie i Kärcher wypłukanie wszelkiego syfu delkatnie ci poprawi wydajność ale najlepsze rozwiazanie to płukanie układu klimatyzacj ale tu juz wydatek PLN. Nie mam problemu z klimą ale zobaczyłem wczoraj że jest na niej sporo śmiecia,myślałem raczej o sprężonym powietrzu(małe ciśnienie) i wodą z jakimś srodkiem czyszczącym.Karcher ma jednak za duże ciśnienie może uszkodzić chłodnice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Wwa Posted August 4, 2013 Share Posted August 4, 2013 Ja osobiście myję karcherem oprócz że trochę farby odpadło to nic innego się nie stało ale powietrze też przedmucha najwięcej to owadów jest zaschniętych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maper Posted August 5, 2013 Share Posted August 5, 2013 Przy każdym myciu samochodu lancą delikatnie z większej odległości przepłukuję chłodnice. Bez problemów. 2 lata i wygląda bardzo dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.