Len Posted August 5, 2013 Share Posted August 5, 2013 Yo! Auto na warsztacie to Megane I coupe 20.16V 147KM z 96 rokuInstalacja gazowa złożona w 2008 roku i składa się z następujących komponentów:Instalacja firmy KMEKomputer DiegoButla 43L IreneWtryski ValtecParownik KME redZa auto zabiera się kolega i zastanawia się czy trzeba wywalić wszystko czy tylko niektóre komponentyChodzi przede wszystkim o bezawaryjność (koszta są drugorzędne), auto ma być do jazdy na codzień i do okazyjnego ciorania na KJSach (według przepisów z 2013 roku to od tego roku mogą legalnie startować auta z LPG na pokładzie)Jakie wasze rady i opinie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted August 5, 2013 Share Posted August 5, 2013 zamiast Red Valdemara, barakuda, matrix hs, hanna, reszta powinna oblecieć, sterownik jak się przyzwyczai to też opanuje, chyba, ze chce pozmieniać, to do dyspozycji, TECH/OPTIMA/STAG, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tofu Posted August 6, 2013 Share Posted August 6, 2013 to kme nie miało korekt po ciśnieniu ???reduktor silver nawet przy 150 KM miał problemy ja bym tak pozytywnie nie był nastawiony ,,, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted August 6, 2013 Share Posted August 6, 2013 wszytko zależy ile ma instalacja, ale można robić po kolei, czyli wtryski na początek bo z tych nic nie da się zrobić, jak ciśnienie będzie klękać to wtedy redek, choć na poczatek tez bym poszukał w zasilaniu, no i jak Diego nei da rady to ster do wymiany, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tofu Posted August 6, 2013 Share Posted August 6, 2013 Tylko o tyle Cie chciałem za język pociągnąć hahha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Len Posted August 6, 2013 Author Share Posted August 6, 2013 Czyli nowa instalacja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted August 6, 2013 Share Posted August 6, 2013 @Len, wszytko zalezy od właściciela, ja w Ody wywaliłem KME i wszytko co było i założyłem nowe, i ciesze się jazdą choć co chwilę coś zmieniam i testuję, aktualnie Matrixy HS są na tapecie , niedługo pewnie przyjdzie czas na nowy redek tak dla testu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buladag Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 (edited) Niech sprawdzi czy ta butla ma homologacje od TDT, z homol od UTD nie powinien przejść przeglądu. Oprócz blednie wydawanych homol. dla tego producenta (wbrew inf. na ich stronie) butle te maja jeszcze problemy z korozja wewnetrzna, co skutkuje skróceniem żywotności pozostalych elementow instalki. Edited August 7, 2013 by buladag Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 jak butla była założona, przez zawieszeniem, to nie ma problemu, a po zawieszeniu nikt by jej nei założył, sam mam IRENE i nie ma żadnego problemu z przeglądem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buladag Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 (edited) czego zawieszeniem? Mnie z homol. od UTd zadna z skp w okolicy nie chciala podbić poza jedna, gdzie po pól roku siedli na dupe najpierw diagnoscie który to podbil i musial osobiście prosic aby unieważnić tamten przeglad (odwiedzil mnie w domu) i zrobić nowy z inna butla a później gazowni ktora to montowala (drugi przeglad za darmo, wymiana butli na stako a tej stacji grozili odebraniem uprawnień w przypadku gdy tego nie odkręca) Edited August 7, 2013 by buladag Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 jeszcze niedawno mieli homologację, teraz walczą pewnie o odzyskanie, mi podbijają i nie ma problemu, zależy kiedy miałeś montowany zbiornik, prawo nei działa wstecz, choć pewnie też zależy to od diagnosty, który nierzadko, uważa sie za Boga :D ale tak to jest, że niektórzy potrzebują być ważnymi, chociaż w pracy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buladag Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 wrzesień 2010 montowana instalka, marzec 2011 klopoty z przeglądem. Byc moze masz butle z partii z homol. od UTD. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 bedę w domu, to z ciekawości sprawdzę co jest u mnie w papierach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Len Posted August 7, 2013 Author Share Posted August 7, 2013 ziomek mówi że homologacja jest do 2018 na butle ale sprzedawca sam nie wie skąd ma homologacje Nie wie albo nie chce powiedzieć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buladag Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 Homologacje zawsze dawali, trzeba sprawdzić kto ją wystawił, jak TDT to ok i nie ma problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts