Gość DuzyMarcin Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Witam jak w tytule czy to te same auta pod względem konstrukcyjnym mam ochotę na Xterre i tylko z 4.0 L V6 .Czy są jakieś różnice między tymi autami oprucz stylistycznych. Czy ktoś żyje na tym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 nikt widocznie nie jest w stanie ocenić tych dwóch pojazdów jak dla mnie Xterra to zupełnie inne autko. Jest zdecydowanie mniejszy. Zresztą zauważ że na rynku USA Pathfinder jest wielkościowo pomiędzy Xterrą a Armadą. Zainwestować w Xterrę warto ale jeśli możesz to bierz Patha z mechanikami nie będzie problemu a cześci na rynku więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 W moim Pathfinderze mam kawałek Xterry a mianowicie klamkę wewnetrzną od strony kierowcy. Poprzednim włascicielem auta była kobietka która strasznie zryła (zdarła) pierscionkami chrom na klamce wewnetrznej. Zakupiłem na allegro używkę, ale kiedy przesyłka dotarła zauważyłem że klamka ma ruchomą blokadkę drzwi czyli coś czego w Pacie nie ma. Postanowiłem ją jednak zamontować i okazuje się że pasuje idealnie a ruchoma blokadka w niczym nie przeszkadza (lata sobie luźno). To tak w ramach ciekowstki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DuzyMarcin Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Path nie jest zły szkoda tylko że nie robią na nasz rynek z 4.0L V6 bo ten 2.5L dieselek troche mnie odpycha jedynego Patha z takim silnikiem znalazłem na aalledrogo trochę ponad 40000 pln a xterre w lepszym roczniku kupię za dobre 5000 pln mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Strasznie duże rozbieżności w cenie tego modelu. Przed zakupem zamów sobie raport Carfax'u I sprawdź go po "akcjach serwisowych" w jakimś serwisie co by nie było niespodzianki że przed przyjazdem do Polski miał w US szkodę całkowitą. A co do diselka 2,5L to spoko daje radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Wróciłem wczoraj z nad morza, w sumie zrobiłem 1400km. Path spisał się na medal. Zmęczenia po wczorajszych korkach i 11 godzinach jazdy nie odczuwałem. 2.5l Dieselek z AT spisywał się dzielnie, fakt czasami brakowało ale jazda w okolicach 110-120km/h była bardzo przyjemna. Spalanie w okolicach 9-10l wg komputera pokładowego. Uważam że zakup był strzałem w 10. Co do Xterry. Mam jeszcze Chryslera Pacific'e kupionego w USA, nie oszczędzaj na zdobyciu informacji na temat autka z USA które chcesz kupić. Pełny raport Carfaxu to podstawa bo większość samochodów została przywieziona z USA wraz z certyfikatem zniszczenia a po naprawie wprowadzona została do sprzedaży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.