Kuba_Kuba Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Witam , wczoraj na trasie zauważyłem brak nawiewu w moim QQ 2.0 DCi gdy chciałem go właczyć.. cały klimatronik świeci lecz nie czuć nic zeby cos z niego wiało.. co może być przyczyną??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 W jakim trybie nie działa nawiew? W AUTO czy w normalnym? Czy da się ręcznie włączyć nawiew na maksymalna siłę i np. skierować go na nogi? Czy wtedy dmucha? Musisz przedstawić dokładniejszy opisu problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awol Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Pewnie padł rezystor, wentylator albo jedno i drugie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba_Kuba Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 W jakim trybie nie działa nawiew? W AUTO czy w normalnym? Czy da się ręcznie włączyć nawiew na maksymalna siłę i np. skierować go na nogi? Czy wtedy dmucha? Musisz przedstawić dokładniejszy opisu problemu. Wogóle w zadnym trybie nie działa i w auto i normalnym cały klimatronik świeci sie ładnie pokrętło mocy nawiewu tak samo ale zero nawiewu. Podczas jazdy gdy włącze klime czuje ze leci zimne powietrze ale to tak ledwo ledwo wyczuwalne jest pewnie pęd samochodu wiewa jakos to schłodzone powietrze do wnetrza lecz gdy włacze obiekt zamkniety w momecie przestaje.. Pewnie padł rezystor, wentylator albo jedno i drugie. Chodzi o ten rezystor na jakieś tam płytce koło schowka (miejsce pasażera )?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackos Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Witam . Rezystor jest w wersji z manualną klimą , a w klimatroniku jest sterowanie elektroniczne poprzez tranzystor. Może tylko spalił się bezpiecznik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awol Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Mam klimatronik i niedawno wmianiali mi rezysortor. Szczęśliwie w ramach pięcioletniej gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackos Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Nie przeczę, ale przy tranzystorach też są różne rezystory Może to był któryś z nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba_Kuba Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 spalony wentylator temat zamkniety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.