Kuba_Kuba Posted August 18, 2013 Share Posted August 18, 2013 Witam , wczoraj na trasie zauważyłem brak nawiewu w moim QQ 2.0 DCi gdy chciałem go właczyć.. cały klimatronik świeci lecz nie czuć nic zeby cos z niego wiało.. co może być przyczyną??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synkro Posted August 18, 2013 Share Posted August 18, 2013 W jakim trybie nie działa nawiew? W AUTO czy w normalnym? Czy da się ręcznie włączyć nawiew na maksymalna siłę i np. skierować go na nogi? Czy wtedy dmucha? Musisz przedstawić dokładniejszy opisu problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
awol Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 Pewnie padł rezystor, wentylator albo jedno i drugie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba_Kuba Posted August 19, 2013 Author Share Posted August 19, 2013 W jakim trybie nie działa nawiew? W AUTO czy w normalnym? Czy da się ręcznie włączyć nawiew na maksymalna siłę i np. skierować go na nogi? Czy wtedy dmucha? Musisz przedstawić dokładniejszy opisu problemu. Wogóle w zadnym trybie nie działa i w auto i normalnym cały klimatronik świeci sie ładnie pokrętło mocy nawiewu tak samo ale zero nawiewu. Podczas jazdy gdy włącze klime czuje ze leci zimne powietrze ale to tak ledwo ledwo wyczuwalne jest pewnie pęd samochodu wiewa jakos to schłodzone powietrze do wnetrza lecz gdy włacze obiekt zamkniety w momecie przestaje.. Pewnie padł rezystor, wentylator albo jedno i drugie. Chodzi o ten rezystor na jakieś tam płytce koło schowka (miejsce pasażera )?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackos Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 Witam . Rezystor jest w wersji z manualną klimą , a w klimatroniku jest sterowanie elektroniczne poprzez tranzystor. Może tylko spalił się bezpiecznik ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
awol Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Mam klimatronik i niedawno wmianiali mi rezysortor. Szczęśliwie w ramach pięcioletniej gwarancji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackos Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Nie przeczę, ale przy tranzystorach też są różne rezystory Może to był któryś z nich Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba_Kuba Posted August 28, 2013 Author Share Posted August 28, 2013 spalony wentylator temat zamkniety Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.