Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Pomoc z DDT2000 we Wrocku

Bernyp
 Share

Recommended Posts

Witam,

Kupiłem DDT2000 wraz z kabelkiem OBD2 => USB i nie mogę się połączyć z moją Primerką P12. Czy jest ktoś na forum z Wrocka kto miałby DDT2000 działające żeby sprawdzić czy to problem z OBD2 czy może coś z laptopem.

Ja patrzyłem u siebie i u osób z dolnośląskiej na OBD1 i u mnie na lapie działało. Jak chcesz mogę sprawdzić u siebie na lapie czy balanga. Jak coś co PW

na OBD1 i u mnie na lapie działało.

DDT2000??? działa na prostokątnej starej wtyczce w nissmo?? przecież ten program nei obsługuje nissana poniżej P12

Na ScanTechu z ODB1, ale P11 (chodziło mi o program). Byłem dziś u kolegi i patrzyłem co może być nie tak, ale jakoś pomysłów mi zabrakło. Ten Consult nie chciał się w ogóle połączyć z kompem w samochodzie. I to występowało zarówno na DDT jak i na ScanTechu i jeszcze jednym - nic zero reakcji.

dlatego pytałem, kolo ma p12, czyli DDT2000, na kablu VAG, albo fejst diagnostyczny, nie jakiś za 30zł :D, swoim łączyłęm się z P12 i nei ma problemu :D 

dodam jeszcze do tego to, że to TRAKTOR :D ;d ;d 

Tu się w ogóle nie chciał połączyć.....

może ustalm co i gdzie?? aby mieć pogląd o czym rozmawiamy?? :D :D :D 

Tzn. tak komp wykrywał DDT, ale sam DDT z ECU nie chciał się ni groma połączyć.

do jakiego auta był podłączony fejs?? DDT2000 łaczy się dopiero z P12  i Almami w tym roczniku, nie łączy nawet P11.144 nie wspominając o Traktorach :D 

do P12 z 2003 jak pamiętam - z tego co mówił Bernyp. To jest właśnie klekot....

czyli może być problem w traktorze a nie programie :D 

• 2 weeks later...

Tak to jest 2.2 diesel ale nissanowski z 2003 roku. Na spocie próbowaliśmy znowu. Dioda na wtyczkę obd swieci ale połączyć się nie mogę. Może na złocie 5 października będzie ktoś mądry i uda się to zrobić.

Co do testów to nie próbowałem podłączać się do innego samochodu bo takowym nie dysponuje.