krzysztof198 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Witam , mam problem od wczoraj zaczęła mi almerka szarpać i dławić się na benzynie na zimnym jak i na ciepłym silniku gdzie może być przyczyna ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcinek209 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Na początek sprawdziłbym błedy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok_DW Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Jest duzo postow na ten temat. Trzeba troche tylko poszukac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmfotolab Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Witajcie, nie potrafie sie jescze odnalesc , ale mam problem z moja almerka. Przy wolnym wciskaniu pedału gazu idzie dobrze, przy nagłym wcisnieciu dusi sie. prosze o pomoc EWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Witam , mam problem od wczoraj zaczęła mi almerka szarpać i dławić się na benzynie na zimnym jak i na ciepłym silniku gdzie może być przyczyna ???? Witajcie, nie potrafie sie jescze odnalesc , ale mam problem z moja almerka. Przy wolnym wciskaniu pedału gazu idzie dobrze, przy nagłym wcisnieciu dusi sie. prosze o pomoc EWA N15, ale jaki silnik uzupełnijcie profil. Może być przepływka, przepustnica, krokowiec /ale w dieslach nie występuje/, czujnik temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof198 Opublikowano 11 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Poprawiłem dane więc czekam na odpowiedzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 (edytowane) A posprawdzałeś to co napisałem wyżej? Dużo podobnych tematów i zarazem rozwiązań jest na forum. Musisz poczytać i sprawdzać u siebie. Usterka usterce nie równa, jak i jej naprawa. Edytowane 12 Września 2013 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof198 Opublikowano 27 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 I dalej mam problem teraz jest gorzej gdy zimny ciężko pali gdy przejadę 25km do pracy i zgaszę auto i zaraz chce zapalić to raz odpali po 3-5 sekundach a czasami muszę kręci długo aż zapali gdzie może być przyczyna ??? dodam ze znowu między 2,5 tys obr - 3.2 obr gdzieś w tych granicach auto traci moc na benzynie dławi się bardzo proszę o pomoc .....??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 (edytowane) Ale pochwal się co przez miesiąc czasu zrobiłeś do tej pory aby wyeliminować już te usterki. Będzie nam łatwiej podpowiedzieć i nie będziemy dublować tego co już robiłeś. Edytowane 28 Września 2013 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof198 Opublikowano 28 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 szczerze to tylko wyczyściłem przepływke i jakis czas było w miare. szczerze to tylko wyczyściłem przepływke i jakis czas było w miare. byłem jeszcze teraz zakręcić butle od gazu wyjeździłem gaz aż silnik zgasł przełączyłem na bp przejechałem się aż silnik się rozgrzał zgasiłem auto i zaraz odpaliłem i zapalił na dotyk , może to wina parownika przepuszcza gaz i mieszanka za bogata i dlatego tak długo kręcił ???? A i jeszcze jedno coś mi puka w prawym przedni kole tak słychać że tam ,bylem na dwóch stacjach diagnostycznych i mówią że wszystko jest dobrze nic nie jest luźne to co tak może pukać ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi