3MMM Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Witajcie Mam problem z ustalenie przyczyny nierównej pracy silnika na biegu jałowym. Posiadam Nissana Almere N16 z 2004 roku z silnikiem 1.5dCi (przebiego 180tyś) Jak normalnie odpalam silnik zaczynają skakać mi obroty i strasznie dymi z wydechu. Gdy silnik osiągnie odpowiednią tęperature obroty się wracają do "normy". Co w tym jeszcze dziwnego że nie zawsze tak się dzieje. Czasem odpalam i nic złego sie nie dzieje. Ostatnio odkryłem że jak podgrzeje świece z 3-4 razy ( tak po 30s) to obroty nie skaczą. Mam nowe świece, regenerowałem dwa wtryski (dwa kolejne sa jeszcze dobre),Leje paliwo tylko na pewnych stacjach( jak w dzisiejszych czasach można byc jakiejkolwiek pewien) Na komputerze w Nissanie (na Powstańców Śląskich) nic nie wyszło tak samo jak w serwisie Bosh-a. Prosiłbym o pomoc. Może miał już ktoś z Was taki problem. Z góry dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 sprawdził bym świece żarowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3MMM Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 wymienłem świece i jakoś nie pomogło;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 A co z przepływką? Też jest o tym dużo na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 A czy świece na pewno mają zasilanie? Bo co z tego, że świece nowe, jak nie dostają prądu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.