Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Problemy z radiem

Guest kris23

Recommended Posts

Guest kris23

Dzień dobry chciałem zapytać. Od pewnego czasu moje radio w Nissanie Almera Tino fabrycznie motowane przestało działać. Otwarzacz CD działa ale radio nie odnajduje fal. Czasem jak dłużej pochodzi płyta to radio się włacza i działa jakieś dwa dni. Czy ktoś miał podobny problem? Proszę o pomoc

Guest mirekg9

Witamy nowego kolegę na forum.

Nie myśl sobie, że to w złych intencjach, ale najpierw powinieneś zapoznać się troszkę z regulaminem forum, oraz z takim tematem http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/88261-dlaczego-warto-uzupelnic-profil/

Nie chcę być tu uszczypliwy, ale mamy w Tino dwa rodzaje odtwarzaczy, jak i radia /czasami i DVD/ - wszystko zależy od rocznika i nie tylko..

A i fotka by się przydała /konsoli-radia-panelu/, to na 100% nikt z forumowiczów dających Ci odpowiedź się nie pomyli i da jakieś naprowadzenia co do usterki.

Pozdrowionka.

Guest mirekg9

Chyba byś musiał oddać panel radia do jakiegoś elektronika. Najprawdopodobniej "zimne luty", bo jak sam zauważyłeś, gdy gra CD to po pewnym czasie radio może się załączyć. Czyli dostaje temperaturę "luty" się rozszerzają i w tedy jest przewodność na stykach.

Apropo - Nie ma to co wiem Tinki z silnikiem 1,6.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...