Guest kwiatekshow Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 Witam, mam problem z radiem cd, wiec tak: gdy wkladam do radia nagraną płytkę CD to w radiu po 2 piosenkach wyskakuje błąd (tzw ERROR), i juz plyta nie chce odpalic i tak jest z kazda plyta ktora sobie nagralem, a najlepsze jest to ze jak biore plyte z gazety to mi dziala i nie ma zadnego problemu, prosze o jakas pomoc co z tym fantem zrobic... Jest to NISSAN ALMERA Z ROKU 2002, RADIO ORYGINALNE... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimm Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 a nie nagrywasz czasem z przyspieszonym czasem nagrywania ? Może zmień program. Starsze radia mają problem z czytaniem źle nagranych płyt, sam to przerabiałem gdy ulubiona muza nie płynęła z głośników. Spróbuj nagrać na zwykłej CD najmniejszą prędkością. OT - zmień opis posta bo nic z niego nie wynika a mod nie śpi i czuwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bartek9108 Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 Mam to samo... Albo trzeba kilka razy włożyć w zmieniarkę bo albo nie chce grać, albo przerywa. Musisz kombinować z prędkością zapisu i pamiętać by zakończyć sesję. Piosenki pobieraj najlepiej o szybkości transmisji bitów: 128kb/s (sprawdzisz parametr najeżdżając myszką na ikonkę). Poza tym na płytach Platinuma w ogóle nie gra, nie ważne jak kombinuję nie chcą startować, albo się zacinają. Przerzuciłem się na TDK, nagrywam ze średnią prędkością zapisu, piosenki w transmisji 128kb i problem mi zniknął. No chyba że wrzucam na płytkę więcej jak 15 piosenek... Świruje i przerywa;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kwiatekshow Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Mam to samo... Albo trzeba kilka razy włożyć w zmieniarkę bo albo nie chce grać, albo przerywa. Musisz kombinować z prędkością zapisu i pamiętać by zakończyć sesję. Piosenki pobieraj najlepiej o szybkości transmisji bitów: 128kb/s (sprawdzisz parametr najeżdżając myszką na ikonkę). Poza tym na płytach Platinuma w ogóle nie gra, nie ważne jak kombinuję nie chcą startować, albo się zacinają. Przerzuciłem się na TDK, nagrywam ze średnią prędkością zapisu, piosenki w transmisji 128kb i problem mi zniknął. No chyba że wrzucam na płytkę więcej jak 15 piosenek... Świruje i przerywa;/ Mam to samo... Albo trzeba kilka razy włożyć w zmieniarkę bo albo nie chce grać, albo przerywa. Musisz kombinować z prędkością zapisu i pamiętać by zakończyć sesję. Piosenki pobieraj najlepiej o szybkości transmisji bitów: 128kb/s (sprawdzisz parametr najeżdżając myszką na ikonkę). Poza tym na płytach Platinuma w ogóle nie gra, nie ważne jak kombinuję nie chcą startować, albo się zacinają. Przerzuciłem się na TDK, nagrywam ze średnią prędkością zapisu, piosenki w transmisji 128kb i problem mi zniknął. No chyba że wrzucam na płytkę więcej jak 15 piosenek... Świruje i przerywa;/ To od ilosci piosenek tez moze zalezec? dzis sprobuje nagrac z najnizsza predkoscia i wtedy napisze co i jak... a nie nagrywasz czasem z przyspieszonym czasem nagrywania ? Może zmień program. Starsze radia mają problem z czytaniem źle nagranych płyt, sam to przerabiałem gdy ulubiona muza nie płynęła z głośników. Spróbuj nagrać na zwykłej CD najmniejszą prędkością. OT - zmień opis posta bo nic z niego nie wynika a mod nie śpi i czuwa nagrywalem z automatyczna predkoscia jak sie nie myle 48x bylo wiec mozliwe ze dlatego nie odpala, bo patrzylem w drugim aucie w mondeo 2006 rocznik i wszystko fajnie dziala, dzis sprobuje wypalic z najmniejsza predkoscia i zobaczymy czy cos to pomoze... I jednak nic nie dalo nagranie plyty z wolniejsza predkoscia, nadal wyskakuje error CD, wiec co to moze byc za problem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nrb Posted September 5, 2013 Share Posted September 5, 2013 Może być brudny laser w radiu. Jeśli nie chcesz rozkręcać radia to możesz kupić taką płytę CD czyszczącą w markecie za ok. 20 zł. Ona ma wbudowane na powierzchni włoski które myją laser i do kompletu jest płyn którym te włoski zwilżasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.