kalleanka Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Wpadłem na trochę śmieszny ale i ciekawy pomysł.(Sadzę ze nie jestem pierwszy) Ponieważ w T30 po lifcie konsola środkowa jest prawie nie wykorzystana, badziewne radio 1 din, dziwne klapki i schowki w dół aż do pokręteł. Można by wmontować w to miejsce tablet, tak na oko 9 cali ( iPad jest za duży). Mielibyśmy pod ręką radio, nawigację, odtwarzacz wszystkiego, przeglądarkę i wszystko co się da podłączyć przez USB, sine ząbki, 3G. Kto wie, może i jakiegoś kompa udało by się zaimplementować jeżeli ktoś potrafiłby zebrać sygnały z komputera czy czujników, ładnie obrobić i wyświetlić. W miarę zdolny programista mógłby to zebrać w całkiem ładną apkę, że tak powiem kolokwialnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 (edytowane) jest to karkołomny pomysł. Nie wiadomo jak to zrobić by było estetycznie. Takie koncepty wychodzą gdy konsola jest w skórze. Wtedy łatwo to spasować. Z użytkowego pkt widzenia lepiej chyba kupić netbooka i używać go w razie potrzeby. Wydaje mi się poza tym, że 2 dinowe peyingi mają możliwość wykorzystywania windowsa ce. Trzeba też sobie jasno powiedzieć, że głąb z NJ, który nie uwzględnił komputera pokładowego w x-trail powinien jeździć nim do końca życia i jego rodzina też, żeby na niego wsiadała z twarzą codziennie i jego współziomkowie z wioski też bo w mieście to taki nie mieszka na pewno... (tu sorki za wątek nacjonalistyczny). Edytowane 2 Września 2013 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaw Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Były również wersje z nawigacją. Sam taką posiadam. W miejsce fabrycznego ekranu można zamontować dotykowy 7" z wejsciem VGA/HDMI i podłączyć mini PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 są takie projekty w innych markach - koledzy z mazdaspeed się w to bawili. W którejś 323f jest to zamontowane a nie wiem cze nie w 5 także.... jak znajdę to wkleję linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 (edytowane) OTT W ostatnim motorze jest wzmianka o mazdaspeed w kontekscie porównania 2 mazd 3 BArtez. Pozdr Edytowane 2 Września 2013 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 a możesz mi to zeskanować i podesłać na emila? Jestem zagramanicą i mam utrudniony dostęp do prasy... (bartezm@wp.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaw Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 U mnie jest zainstalowany 7calowy monitor dotykowy z firmy cartft.com + komputer na procesorze Atom z zasilaczem samochodowym. Komputer włącza się po przekręceniu kluczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 sebaw daj zdjęcia tego cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaw Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Automapa Kamera cofania Komputer umieszczony w miejscu po czytniku DVD. Wyprowadzone przyciski do obsługi wyświetlacza i 2 porty USB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 (edytowane) No powiem wygląda całkiem całkiem. Ja tu myślałem, że zdjęcia mojej stacji clarion zrobi wrażenie ale tu no no no.... A jak jest nawi wkomponowana? jakaś ramka dokoła czy wciśnięta w blachy... Edytowane 3 Września 2013 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaw Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Do zamocowania monitora zastosowałem elementy wykręcone z fabrycznego wyświetlacza. Widoczna czarna ramka, to obramowanie monitora - http://www.cartft.com/catalog/il/893 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi