Fidel Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Witam Szanowni Koledzy. Pragnę nawiązać do tematu możliwości zainstalowania w Terrano II innego (bardziej wydajnego) alternatora. Na stronie Firmy Valeo zauważyłem pewien model alternatora, który zdaniem producenta stosuje się m.in w Terrano II. Mam Terrano II 2,7 tdi 125KM z 2004 roku. Czy zdaniem Kolegów z załączonego poniżej opisu można stwierdzić, że będzie to coś dało się zainstalować (nasze 70 A to trochę mało)? Tam jest aż 110 A. Właściwości Ilość żeber 6 Kierunek obrotów zgodnie z ruchem wskazówek zegara Koła pasowe z kołem pasowym Napięcie [V] 14 Pozycja / stopnie L 45 Prąd ładowania alternatora [A] 110 Produkt podlegający wymianie przy zakupie nowego Rodzaj mocowania podwójna dzwignia obrotowa Kod silnika: TD27Ti do roku prod.: 02/2004 Typ skrzyni biegów: RS5W71C, Produkt podlegający wymianie przy zakupie nowego, Napięcie: 14 Zakres pomiarowy, Prąd ładowania alternatora: 110 A, Pozycja/Stopnie: L 45 °, Kierunek obrotów: zgodnie z ruchem wskazówek zegara, Ilożć żeber: 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Masz jakieś kłopoty z niedoborem prądu , czy co , bo nawet przy rozbudowanej instalacji car audio jaką posiadam (ok 1kW) przy seryjnym alternatorze nie mam kłopotów z ładowaniem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 prawie od roku jeżdżę na altku z Path'a 3,3 - 110A ...bateria 100Ah ; w międzyczasie pływał, taplał się w błocie i działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtus Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Z Patrola 4.2 altek 110A pasuje, ten sami silnik z dwoma cylindrami więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Przecie pisze jak byk 70A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 hehe, ja też się pomyliłem, ten altek z Path'a 3,3 ma 90A a nie 110 niestety zdjęć nie mogę znaleźć a cały teraz w błocie zachlapany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 No i chyba potrzebujesz z vacu? Bo jeśli bez vacu to maximy mają 100A ale nie wiadomo jak z pasownością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 pisałem o tym w temacie "akumulator terrano I i II"... tak ze trzy strony dalej musisz przewinąć, jak odszukam fotki to wrzucę, na razie jeżdżę po kałużach ze zdjętą osłoną silnika żeby się odmoczył bo to jakaś glina była znalazłem zdjęcia tego altka, ale żadnych symboli nie uchwyciłem, niestety ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.