g.a.polak Posted September 5, 2013 Share Posted September 5, 2013 Dyskusja na rozwiązaniem przedstawionym tutaj: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/86212-patent-na/?do=findComment&comment=940623 O jasna d*pa z tym kartonikiem to super pomysłaż chce się odkręcic i zrobić swoją droga na moje pordzewiałe bedny przed 3 laty użyłem szczotki drucianej i czarnego Hammerite matowego trzyma do dziś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
was79 Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 Mnie co innego fascynuje. Jak, tak idelanie wyciąłeś to kartonowe koło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dar1962 Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 Niczego nie mierzyłem, choć suwmiarka i cyrkiel załatwiłyby sprawę.Dociskając środek kartki brystolu do powierzchni czołowej przybrudzonej rury piasty odznaczyłem pierwszy,mniejszy wymiar. Wyciąłem nożyczkami ciasno spasowane koło odpowiadające jej zewnętrznej średnicy. Nałożyłem brystol na piastę i ponownie docisnąłem tym razem do powierzchni bębna.Część "robocza" stykająca się bezpośrednio z alufelgą wystaje kilka mm na zewnątrz a jej brzegi tworzą ostry rant, który "narysował" na kartonie drugą potrzebną średnicę. Potem ponownie użyłem nożyczek Krążek przylegał idealnie i podczas malowanie nie trzeba go mocować. W zasadzie można by skorzystać z jakiegoś bardziej żywego koloru (np zielony lub czerwony) i wykonać w ten sposób zabawny tuning, ale nic straconego - zawsze można załatwić to następnym razem Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACKO29 Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 Myślałeś nad rzęsami z kartonu!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
El_Diablo Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 Myślałem, że to jakiś gotowiec ocynkowana blacha do rur wentylacyjnych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dar1962 Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 rzęsy można kupić gotowe z plastiku. Widziałem niedawno zainstalowane na maździe premacy, którą notabene kierował facet. Przy wyłupiastych i skośnych oczkach Note będą wyglądały jeszcze seksowniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
El_Diablo Posted September 7, 2013 Share Posted September 7, 2013 Ale Drakuli z rzęskami sobie nie wyobrażam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.