fan_japan Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Witajcie. Nadszedł czas na zakup felg stalowych na zimę, chciałem zapytać posiadaczy orginalnych felg nissana - > czy one mają jakieś charakterystyczne grawery w postaci loga nissana na rancie, czy cos podobnego, bo wiadomo, ze nissan ich nie produkuje, ale chce wiedziec co charakteryzuje dana felge ze wiadomo ze to orginal. Pozdrawiam FAN_JAPAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 (edytowane) Witajcie. Nadszedł czas na zakup felg stalowych na zimę, chciałem zapytać posiadaczy orginalnych felg nissana - > czy one mają jakieś charakterystyczne grawery w postaci loga nissana na rancie, czy cos podobnego, bo wiadomo, ze nissan ich nie produkuje, ale chce wiedziec co charakteryzuje dana felge ze wiadomo ze to orginal. Pozdrawiam FAN_JAPAN Witam, loga nie mają, mają od zewnętrznej strony felgi mniej więcej na wysokości tak jak wentyl napis Nissan i nr katalogowy oraz rozmiar, na środku felgi "pod oponą" przynajmniej na moich bity jest napis England i jakieś cyferki. Pozdrawiam Edytowane 8 Września 2013 przez krzycho59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu QQ Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Witajcie. Nadszedł czas na zakup felg stalowych na zimę, chciałem zapytać posiadaczy orginalnych felg nissana - > czy one mają jakieś charakterystyczne grawery w postaci loga nissana na rancie, czy cos podobnego, bo wiadomo, ze nissan ich nie produkuje, ale chce wiedziec co charakteryzuje dana felge ze wiadomo ze to orginal. Pozdrawiam FAN_JAPAN Właśnie kupiłem felgi stalowe do swojego QQ i napewno jak jesteś w temacie to wiesz że producetów (dystrybutorów) felg jest sporo. Z felg którymi warto się przyjżeć bliżej to felgi z firm KFZ i Magnetto Wheels. Pierwsze z nich to produkt niemiecki, a drugie to felgi francuskie produkowane dla Renault. Dowiadywałem się w kilku miejscach i twierdzą żę Nissan sprzedaje felgi Magnetto pod swoim logo. Cena peirwszych i drugich porównywalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galezow Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Ja przymierzam się do KFZ , Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipa Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Ja tez mam KFZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fan_japan Opublikowano 10 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Duzo osob ma te KFZty w sumie jakos zawsze chcialem miec orginalnego z logotypem marki, wiem ze to i tak jest duzo podwykonawcow i te felgi nie sa produkowane przez nissana. Patrzac na Alledrogo tylko jedna aukcje zlapalem gdzie sprzedajacy twierdzi ze orginalne. Z tym orginalne to tez trzeba uzawaz. Duzo pisze orginalne bo pasuja do QQ. Zobacze jeszcze w aso z ciekawosci po ile maja stalowki oni powinni miec orginalne, czasami aso potrafi zszokowac cenami na plus. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galezow Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Ja jednak zdecydowałem się już na 99% na te felgi z tego sklepu : http://www.netcar.pl/felgi/stalowe/kfz+7855+6+5j+x+16+5+114+3+66+et+40,,0,5-0,115546672,szi.html Tylko nie wiem czy pytać o nakrętki czy te moje z 18-tek będą pasowały Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu QQ Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Tylko nie wiem czy pytać o nakrętki czy te moje z 18-tek będą pasowały Pzdr Podjedź lub zadzwoń do seriwsu i Ci powiedzą. Nakrętki które mamy w felgach aluminiowych są zamknięte (kołpakowe) a do felg stalowych dostałem oryginalne nakrętki otwarte. Podobno tak to ma wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipa Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Ja mam te (kfz)felgi stalowe i 18 alu. Dwa sezony jeżdżę nie zmieniając nakrętek. Są te same co w alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fan_japan Opublikowano 11 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 To fajna wiadomosc z tym ze jedne sruby pasuj do stalowek, czy one po tych naszych zimach nie wygladaja jak... ?? Do uzytkownikow ktorzy maja innych firm felgi czy rowniez pasuja sruby od felg 18" iwayowych/360?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez75 Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Czy ktos z Was myslal moze nad zimowkami 17 alu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesteros Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Czy ktos z Was myslal moze nad zimowkami 17 alu? Dostałem takie przy zakupie qq w komplecie. Wyglądają i zachowują się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez75 Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 dostales za free? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesteros Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Przy negocjacjach dążyłem, żeby mi w ogóle dali zimówki, nawet na stalowych, a tu sprzedawca zaproponował mi na zachętę na alusach 17". Nie odmówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez75 Opublikowano 14 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 w takim razie trafiles na chojnego sprzedawce,ja sporo wynegocjowalem jednak zimowek nie dało rady,mam wiecej rabatu w gotówce,coz trudno,jakie masz opony zim zalozone na tych felgach? Gdybys ktos z Was mial na sprzedaz nowe oryg.17 to chętnie kupie taki zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 w takim razie trafiles na chojnego sprzedawce,ja sporo wynegocjowalem jednak zimowek nie dało rady,mam wiecej rabatu w gotówce,coz trudno,jakie masz opony zim zalozone na tych felgach? Gdybys ktos z Was mial na sprzedaz nowe oryg.17 to chętnie kupie taki zestaw Widziałem na forum w mini giełdzie - odsyłam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez75 Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Przekopalem mini gielde,niestety nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Przekopalem mini gielde,niestety nie ma http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/89943-s-felgi-kk-nissan-qashqai-juke/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez75 Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 po pierwsze strona w archiwum po drugie ja szukam nissanowskich oryg jeden wzór mnie interesuje piecioramienne podwojne a te sa jakies K-K,dziekuje jednak za fatyge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom747 Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 po pierwsze strona w archiwum po drugie ja szukam nissanowskich oryg jeden wzór mnie interesuje piecioramienne podwojne a te sa jakies K-K,dziekuje jednak za fatyge na lato kupiłem 18 stki więc jedne 17 stki mam do sprzedania: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/92241-s-felgi-aluminiowe-nissan-qashqai-17-cali-oryginał/ lub drugie model piećioramienne podójne - na nich mam jeszcze założone opony letnie ale moge zdjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi