Designer Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 (edytowane) No widac na drodze te tanie chinskie "dobre" ledy jak migaja lub czesc juz nie swieci ............ Jeśli jednak jest tak jak pisze buladag to nie warto przepłacać.... często (prawie z reguły) duże koncerny kierują produkcję do Chin i to są te same DOKŁADNIE wyroby wyprodukowane w tej samej fabryce tylko te z atestami są obrandowane i droższe, a te niby podrabiane pakowane do pudełek bez nazwy. Dla jednego liczy się pudełko dla innego zawartość... Edytowane 20 Września 2013 przez Designer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 (edytowane) No widać na drodze te tanie Chińskie "dobre" LEDy jak migają lub część już nie świeci... Po czym poznajesz w czasie jazdy że to te chińskie (pomijając, że markowe pewnie tez stamtąd pochodzą) i skąd wiesz ile mają godzin przepracowane? Sam mam DRL polskiej firmy M-Tech (konkretnie to jest dystrybutor) za całe 34,99zł, świecą przeszło rok, zdjęcie całej lampy to 2 śrubki. Nawet jakbym miał całą lampę wymieniać co rok, to i tak wychodzi taniej, niż żarówki H7 o coś mówiącej nazwie wymieniane co 3 miesiące. Edytowane 20 Września 2013 przez buladag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Po czym poznajesz w czasie jazdy że to te chińskie (pomijając, że markowe pewnie tez stamtąd pochodzą) i skąd wiesz ile mają godzin przepracowane? Sam mam DRL polskiej firmy M-Tech (konkretnie to jest dystrybutor) za całe 34,99zł, świecą przeszło rok, zdjęcie całej lampy to 2 śrubki. Nawet jakbym miał całą lampę wymieniać co rok, to i tak wychodzi taniej, niż żarówki H7 o coś mówiącej nazwie wymieniane co 3 miesiące. Po tym co zamontowali moi znajomi i to w róznym przedziale canowym. Od 97 roku jezdze różnymi autami przewaznie byly to juz uzywane i tak smigałem kazdym po srednio 3 lata w zadnym nie wymieniłem zarówki bo nie bylo takiej potrzeby od jakiegos czasu smigam nowymi z salonu i tylko jedna zarówka padła która wymienil servis na gwarancji.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Joke Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Nie wiem co masz na mysli ????????? Ja posiadam takowy czujnik ale on odpowiada za to ze jak jezdzisz w dzien bez swiateł to jak sie ciemno robi to ci sie same włacza ale u nas jest obowiazek jazdy cały czas na swiatłach wiec mam przełaczone na automat ze jak zapalam silnik to sie zapalaja swiatła i na odwrót wiec co bym miał programowac ???? Chyba ze jednak chodzi ci o swiatła dokładane dzienne i zeby je podpiac pod takowy czujnik Też posiadam takowy czujnik, tylko pytanie czy da się tak "podpiąć" światła do jazdy w dzień? Bo jeśli tak to by była super sprawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Jak jest zmrok, to włącza światła pozycyjne i mijania? Jeśli tak, to po podpieciu dziennych jak wyżej, będą się one zapalały po włączeniu zapłonu i gasły po włączeniu się świateł pozycyjnych i mijania, nie ma znaczenia czy się włączą z automatu czy z włacznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Joke Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Tak jest dokładnie. Jak dasz światła na "auto". To w dzień samochód jedzie po prostu bez świateł, jak czujnik zmierzchu uzna, że jest już ciemno to włącza światła - u nas bezużyteczna funkcja, ale skoro by to gasiło ledy do jazdy dziennej to już nie taka bezużyteczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 21 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Nie wiem co masz na mysli ????????? Ja posiadam takowy czujnik ale on odpowiada za to ze jak jezdzisz w dzien bez swiateł to jak sie ciemno robi to ci sie same włacza ale u nas jest obowiazek jazdy cały czas na swiatłach wiec mam przełaczone na automat ze jak zapalam silnik to sie zapalaja swiatła i na odwrót wiec co bym miał programowac ???? Chyba ze jednak chodzi ci o swiatła dokładane dzienne i zeby je podpiac pod takowy czujnik u dealera programujesz światła do jazdy dziennej i wówczas: - kiedy uruchomisz samochód (silnik) włączą się tylko światła mijania ( brak pozycji z przodu / brak pozycji z tyłu oraz oświetlenia tablicy rejestracyjnej / oraz dzienne ustawienie podświetlania przycisków i nawigacji we wnętrzu - kiedy czujnik zmierzchu stwierdzi ,że jest już za ciemno włączy kpl. oświetlenie pojazdu wg mnie lepsze rozwiązanie niż montaż chińskich LEDów itd. można zaprogramować takie świtała w każdym JUKE ale jeżeli nie ma czujnika zmierzchu to trzeba będzie pamiętać o włączeniu świateł przełącznikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shiro Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Ja w przyszłym tygodniu będę montował w salonie LEDy które wynegocjowałem w cenie auta. To jest nowość tegoroczna w salonie i jeszcze ich nie mieli. Ściągają oryginalne z Holandii. (jakby co to musieli ściągnąć 5 kompletów na Powstańców Śląskich w Krakowie:) ). Cena normalnie jaka jest to nie wiem, dowiem się jak będą mi montować. I to jest podpięte do czujników zmierzchu, tzn. w dzień tylko LEDy działają a po zmierzchu włączają się normalne światła a LEDy się wyłączają. Tak mi tłumaczyli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewelineczka Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Ale gdzie dokładnie te ledy beda? oczywiscie musze je zobaczyc...i daj znac ile za nie chca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Ja w przyszłym tygodniu będę montował w salonie LEDy które wynegocjowałem w cenie auta. To jest nowość tegoroczna w salonie i jeszcze ich nie mieli. Ściągają oryginalne z Holandii. (jakby co to musieli ściągnąć 5 kompletów na Powstańców Śląskich w Krakowie:) ). Cena normalnie jaka jest to nie wiem, dowiem się jak będą mi montować. I to jest podpięte do czujników zmierzchu, tzn. w dzień tylko LEDy działają a po zmierzchu włączają się normalne światła a LEDy się wyłączają. Tak mi tłumaczyli... Witam.W poniedziałek jadę na montaż ledów które zaoferował mi serwis. Wchodzą w otwory po halogenach, dodatkowo mają funkcję świateł przeciwmgłowych czyli wymienionych wyżej halogenów. Mimo zapewnień że świecą jak normalne, okaże się że one nie działają tak jak oryginalnee ale szczerze mówiąc od odebrania auta włączyłem je raz aby zobaczyć jak świecą więc trochę mi to zwisa. Nie wiem gdzie to kupują ale nie są to żadne z dostępnych na allego. Zdecydowałem się na takie rozwiązanie ze względu na okrągłości Juka i jego reflektorów. Dokładane ledy zbyt mi się nie podobają a tak wygląda jak fabryczne świata. To oczywiście moje zdanie. Widziałem je zamontowane świecą ok. Wszystkie funkcje czujnika zmierzchu są zachowane a działają tak jak opisane w poprzednim poście. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 (edytowane) u dealera programujesz światła do jazdy dziennej i wówczas: - kiedy uruchomisz samochód (silnik) włączą się tylko światła mijania ( brak pozycji z przodu / brak pozycji z tyłu oraz oświetlenia tablicy rejestracyjnej / oraz dzienne ustawienie podświetlania przycisków i nawigacji we wnętrzu - kiedy czujnik zmierzchu stwierdzi ,że jest już za ciemno włączy kpl. oświetlenie pojazdu wg mnie lepsze rozwiązanie niż montaż chińskich LEDów itd. można zaprogramować takie świtała w każdym JUKE ale jeżeli nie ma czujnika zmierzchu to trzeba będzie pamiętać o włączeniu świateł przełącznikiem Wszystko ładnie pięknie tylko to są tzw. "światła szwedzkie/skandynawskie" (nazwy potoczne) z którymi nie możesz poruszac się po polskich drogach. W dodatku nawet jeśli traktowałbyś to jako światła dzienne, to i tak reflektor bez nich nie ma homologacji, co za tym idzie tracisz DR przy pierwszej kontroli drogowej ITD lub przeglądzie rejestracyjnym. Edytowane 22 Września 2013 przez buladag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareken Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 (edytowane) Witam. także będę montował światła LED do Juka , znalazłem takie rozwiązanie ; w miejsce świateł przeciwmgielnych wchodzi led z dwoma sektorami, jako światła dzienne świeci się zewnętrzna obręcz złożona z kilku ledów, o łącznej mocy 18W czyli około 60W normalnej mocy , a jako przeciwmgielne dołącza się środkowy duży led o mocy 8W , dając łączną moc około 80-90W halogenu. Edytowane 22 Września 2013 przez dareken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funyboy Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Witam. także będę montował światła LED do Juka , znalazłem takie rozwiązanie ; w miejsce świateł przeciwmgielnych wchodzi led z dwoma sektorami, jako światła dzienne świeci się zewnętrzna obręcz złożona z kilkunastu ledów, o łącznej mocy 18W czyli około 60W normalnej mocy , a jako przeciwmgielne dołącza się środkowy duży led o mocy 8W , dając łączną moc około 80-90W halogenu. ciekaw jestem efektu, daj zdjecia po montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareken Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 (edytowane) Z przyjemnością , poinformuję po zamontowaniu rozważam także montaż uniwersalnych ledów Phillips, fabryczne do Juka widziałem w akcesoriach w salonie , wchodzą w lukę z przodu, ale kosztują 900zł, podobnie wyglądają także uniwersalne Phillipsa o których była mowa wczesniej :cena 300zł na alledrogo ale w Juku i tak trzeba wiercić w przednim spojlerze. czy uniwersalne czy dedykowane Nissan. http://www.youtube.com/watch?v=OpvuDJm-hhk dedykowane Nissana wchodzą w miejsca zaznaczone w pliku , oczywiście są dobrze spasowane ale podobnie wyglądać będą uniwersalne Phillipsa tak sądzę.. Edytowane 22 Września 2013 przez dareken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komandor Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Witam. także będę montował światła LED do Juka , znalazłem takie rozwiązanie ; w miejsce świateł przeciwmgielnych wchodzi led z dwoma sektorami, jako światła dzienne świeci się zewnętrzna obręcz złożona z kilku ledów, o łącznej mocy 18W czyli około 60W normalnej mocy , a jako przeciwmgielne dołącza się środkowy duży led o mocy 8W , dając łączną moc około 80-90W halogenu. witam, http://avtozvuk.ua/info/27353 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Taka ciekawostka przy okazji, wczoraj bylem w Norauto i sprzedają LEDy firmy m-tech o których wspominalem z dokladnie dwukrotna przebitka ceny, za 69zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Taka ciekawostka przy okazji, wczoraj bylem w Norauto i sprzedają LEDy firmy m-tech o których wspominalem z dokladnie dwukrotna przebitka ceny, za 69zl Ale czemu cie to dziwi jak ty kupiłes bezposrednio u nich to masz taniej, transport tego do jakiegos sklepu utrzymanie tego sklepu i ludzi tam pracujacych przeciez kosztuje to sie ciesz ze tylko tyle wieksza cena jest................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Nie dziwi, chodziło mi bardziej o to, że stacjonarna duża sieć sprzedaje to samo co jest dostępne na allegroszu, czyli 2lata to musi działać minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 czyli 2lata to musi działać minimum. HAHA aleś poleciał nowe orginaly sie psuja, tak jak wszystko inne, no nie a o gwarancji słyszał................ mozesz trafic na model jednostkowy który i 5 lat bedzie ci działał a mozesz wymieniac na gwarancji nawet i 10 razy przez 2 lata jak masz czas i checi. Umówmy sie tak ze nikt prawdy ci nie powie jaka awaryjność jest dziś danego sprzetu.Ja ci powiem tak wole se troche poodkładac i kupic cos markowego w miare, bo juz pare razy sie przejechałem na zammienikach i tanich podróbkach z Chin ale to kazdego indywidualna sprawa co kupuje i na co chce wydac kase. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Znów nie zrozumiałeś, chodziło mi o to, że ogólnopolska sieć nie pozwoliła by sobie raczej na coś co by się masowo psuło z uwagi na niską jakość, bo zamiast zysków mieli by straty. Allegro to inna bajka, bo tam na te LEDy zwykle dają pół roku gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Znów nie zrozumiałeś, chodziło mi o to, że ogólnopolska sieć nie pozwoliła by sobie raczej na coś co by się masowo psuło z uwagi na niską jakość, bo zamiast zysków mieli by straty. Allegro to inna bajka, bo tam na te LEDy zwykle dają pół roku gwarancji. Ty chyba nie rozumiesz na czym polega handel: co obchodzi sprzedajacego ze cos sie psuje odsyła to do importera bo on jest gwarantem a ten oddaje kase albo nowy towar a to co sie popsuło to kosztuje go pewnie z cłem i transportem z 5 zeta i wywala to do kosza nawet tego nie naprawia bo by musiał zapłacic człowieka ktory by to naprawiał, a oni to sprzedaja bo maja na tym zysk a ze sie psuje to nie ich wina ani kasa........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) Witam Jestem w trakcie przesiadki z Tiidy na Juke. Czekam na odbiór Juke. W Tiidzie miałem zamontowane Philipsa - Led day light 4. Sprawdziły sie bardzo dobrze. Cały czas światła były włączone na automat. W momencie istotnej zmiany (np. wjazd na parking podziemny, istotna zmiana natężenia światła dziennego) natychmiast gasły a włączały się światła mijania. W Juke też będzie automat świateł więc światła dzienne aż się proszą. W salonie widziałem Qashqai z zamontowanymi światłami przeciwmgielnymi i ledami dziennymi w środku obudowy. Czy można wymienić przeciwmgielne w Juke na światła Qashqai? Czy mają ten sam rozmiar i sposób montowania? Pozdrawiam Pietrus Edytowane 2 Października 2013 przez pietrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Witam Jestem w trakcie przesiadki z Tiidy na Yuke. Czekam na odbiór Yuke. W Tiidzie miałem zamontowane Philipsa - Led day light 4. Sprawdziły sie bardzo dobrze. Cały czas światła były włączone na automat. W momencie istotnej zmiany (np. wjazd na parking podziemny, istotna zmiana natężenia światła dziennego) natychmiast gasły a włączały się światła mijania. W Yuke też będzie automat świateł więc światła dzienne aż się proszą. W salonie widziałem Qashqai z zamontowanymi światłami przeciwmgielnymi i ledami dziennymi w środku obudowy. Czy można wymienić przeciwmgielne w Yuke na światła Qashqai? Czy mają ten sam rozmiar i sposób montowania? Pozdrawiam Pietrus Mam takie zamontowane, świeca super i są z funkcją przeciwmgielnych. Nie są to dedykowane, zarówno do QQ jak i do Juka są oryginalne w postaci podobnej jak miałeś w Taidzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) Mam takie zamontowane, świeca super i są z funkcją przeciwmgielnych. Nie są to dedykowane, zarówno do QQ jak i do Juka są oryginalne w postaci podobnej jak miałeś w Taidzie. Możesz dać namiar na takie światła? Uważam, że najlepiej będą wyglądać dzienne w obudowie przeciwmgielnych i zamontowane w ich miejscu. Edytowane 2 Października 2013 przez pietrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Możesz dać namiar na takie światła? Uważam, że najlepiej będą wyglądać dzienne w obudowie przeciwmgielnych i zamontowane w ich miejscu. Montowałem w serwisie Polody, Poznań Tymienieckiego i oni je załatwiali. Nie sa to żadne dostępne na allegro. Najlepiej zadzwoń ( poproś dział części ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi