tfp Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 Kiedyś wyczytałem, że najlepiej przy zmianie napędu w QQ najlepiej zatrzymywać samochód. Jak to ma się do rzeczywistości i jakie są inne zalecenia i sugestie co do zmiany napędu i jego wyboru? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chesteros Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 Z tego co pamiętam to w instrukcji było, że można w trakcie jazdy, ale powinno się jechać na wprost. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalmiko Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 Zatrzymać się trzeba jak masz samochód z manualnym lewarkiem do zmiany trybu pracy napędu. W QQ jest elektronika, nie te czasy żeby zatrzymywać samochód Link to comment Share on other sites More sharing options...
tfp Posted September 11, 2013 Author Share Posted September 11, 2013 To chyb abardzo stare fora czytałem Więc śmiało można zmieniać w tę i we w tę i jeszcze inaczej? @Michalmiko Właśnie zobaczyłem, że jesteś z Zakopanego, a właśnie się wybieram do Zakopanego gdzieś za tydzień Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalmiko Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 Ja zmieniam i nic nie popsułem Nawet sam napęd z pozycji lock się rozłącza przy 40km/h O to fajnie, może się gdzieś miniemy po drodze Link to comment Share on other sites More sharing options...
tfp Posted September 11, 2013 Author Share Posted September 11, 2013 Będę w okolicy Antałówki , pewnie się miniemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.