Gość Pajek Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Witam wszystkich Pozwólcie opiszę moją przygodę z ręcznym i zaciskami a mianowicie jakoś rok temu poziom frustracji zapiekającego się ręcznego osiągnął swój kres ---> zaprowadziłem auto do znachorów i dwa dni badali i rzekomo namaścili i naprawili. Problematyczne okazało się zdobycie zestawu gum(uszcelek) do zacisków ponieważ nietypowo mam średnicę 38mm. Jakoś się udało i niecały miesiąc cieszyłem się ręcznym po czym złapał lewy zacisk a przecież znachory >200zł za naprawę skasowali ;\ Za pomocą łychy odblokowałem dziada i bez ręcznego funkcjonowałem lecz z czasem zaczął również cylinderek blokować się od normalnego hamowania. Nie wytrzymałem i z aledrogo.pl kupiłem używkę za 100zł. Paczka przyszła tylko zacisk jakiś inny, nie zwróciłem uwagi i zamówiłem wersje ze średnica tłoczka 34mm. Zamontowałem i wszystko gra do tej pory, lecz zacząłem się zastanawiać czy tak można: z jednej strony na tyle tłoczek 34mm a na drugiej 38mm czy w ogóle można zastępować wersję 38mm wersją 34mm?? Planuję dokupić drugi zacisk 34mm aby były po obu stronach jednakowe, gdzieś wyszytałem że te LUCAS-a (34mm) są trwalsze i ręczny jest bezproblemowy – siakieś opinie? Aaaaa byłem na diagnostyce i Pan nie zauważył różnic w sile hamowania tylnych kół Proszę o konstruktywne wypowiedzi:) Pozdrawiam wszystkich Almo pozytywnych! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Ja mam 34mm i niestety, nie są mniej problematyczne. W zasadzie co rok trzeba tam zaglądać. Blokuje się nie tyle ręczny co klocki w prowadnicach i tłoczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pajek Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Esencja pytania: zacząłem się zastanawiać czy tak można:1.) z jednej strony na tyle tłoczek 34mm a na drugiej 38mm2.) czy w ogóle można zastępować wersję 38mm wersją 34mm?? Jakie są wasze opinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.