Gość norbi771 Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Witam wszystkich. Ostatnio próbowałem po raz kolejny podejść do problemów w Almie n16 mojej mamy. Niestety samochód jest trochę oddalony ode mnie przez co mam do niego sporadyczny dostęp w pojedyncze dni weekendowe, np. w niedzielę. Po moich próbach resetu kompa spinaczem (tak przynajmniej wygląda że po nich, bo sam problemu nie zauważyłem testując samochód przed domem, ale dała mi o nim znać nieco spanikowana mama) nie działają w almie kierunkowskazy oraz elektryczne sterowanie szybami. Co ciekawe jak z pilota włączy się alarm to kierunki mrugają, co mnie trochę martwi, że na bezpiecznikach się nie skończy. Swoją drogą kompa zresetować spinaczem mi się nie udało i nie mogę na migi znaleźć błędów. 1. Czy możecie mi podpowiedzieć czy ktoś z Was miał podobne objawy i ew. na które bezpieczniki zwrócić uwagę jak będę miał styczność z samochodem (mam nadzieję że to bezpieczniki)? 2. Czy przyczyną niedziałania metody "na spinacz" może być ukryty przycisk blokady zapłonu? Zablokowałem tę funkcję z poziomu alarmu i przycisku naciskać teraz nie trzeba, ale po przekręceniu kluczyka słyszę "piiiip" więc może to mieć wpływ / związek. 3. Czy ktoś z Was zamieszkuje okolice Wilgi (08-470) i byłby skłonny zgodzić się aby w jakiś weekend na chwilę przełożyć przepływomierz, mam podejrzenia że padł, ale zgodnie z poradą z forum nie chcę kupować nowego (wkładu) przed sprawdzeniem. Z góry dzięki za pomoc. Norbert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzyl Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Brzmi tak jakbyś immo zablokował albo kluczyk nie był w stanie go odblokować. Co do bezpiecznikow to lepiej obejrzyj wszystkie, pod maską i pod kierownicą. Tak dla pewności;) A aku naladowany jest? Tak mi przyszło na myśl ze też może być coś nie tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość norbi771 Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Brzmi tak jakbyś immo zablokował albo kluczyk nie był w stanie go odblokować. Tzn, ja celowo zablokowałem tę funkcję antynapadową, żeby nie trzeba było gdzieś grzebać. Samochód normalnie po tej blokadzie się odpala, itd, i to było zrobione dawno temu. Jedynie jak przekręcam kluczyk to jest ten sygnał "piiiip" Przy czym blokada antynapadu jest wykonywana w ramach funkcjonalności alarmu (w skrócie przytrzymanie przycisków i ukrytego wyłącznika). Ponieważ nie chce mi zadziałać metoda na spinacz i odczytywanie błyskowe zacząłem się zastanawiać że może ma to związek z tym antynapadem. Złącze musi być sprawne bo swojego czasu jeden gość wpiął się z kompem i mi błędy przeczytał i zresetował .. ale nie chce mi się płacić za to 50PLN, skoro podobno istnieją inne metody, a skoro być może będę się bawić z przepływką i może innymi rzeczami to na jednym resecie się nie skończy. Aku wygląda na naładowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzyl Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Immobiliser to nie antynapad. Ja nie mam autoalarmu, ale mam immo, który jest fabryczny. Kabelek i laptopa mam, ale do Wilgi to nie wiem czy dojadę bo trochę brak czasu, mimo że nie tak mega daleko. ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość norbi771 Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Dzięki za wyjaśnienia i chęci.A`propos jaki masz kabelek i jaki soft?Ja kiedyś kupiłem coś na allegro ale mimo wielu prób nie chciało mi działać ... faktem jest że mam win7 64bit i to mogło być przyczyną, ale wygląda na to że wszystko było OK zainstalowane, a laikiem w tych sprawach nie jestem. Zobaczę, może zabiorę ten samochód od mamy na jakiś czas i podjadę do Ciebie jeśli będziesz miał czas. Jeśli możesz to daj do siebie jakiś kontakt na PW. PozdrawiamNorbert Na całe szczęście po wymianie 2 bezpieczników kierunkowskazy i szyby wróciły do normy :-)Tomzyl, daj proszę znać czy i kiedy mógłbym się jakoś umówić i podjechać do Ciebie,Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.