Gość Gonz01 Opublikowano 19 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 Witam, chciałem nieco poprawić zawieszenie w Almerce i zdecydowałem się na wymiane sprężyn. Oferta WEITECA okazała się najbardziej przystępna (w domu się nie przelewa). 500 zeta za 4 sprężynki progresywne -35mm. Słyszałem jednak, że to badziew, nie usztywniają zawieszenia tylko je obniżają co prowadzi do nadmiernego zużycia amorków i ogólnie niezła lipa. Zaproponowano mi VOGTLANDA za 850 zeta. Czy to co mówią to prawda i czy jest aż taka różnica między tymi dwoma sprężynami? Opłaca się zainwestować w VOGTLANDA? Będe bardzo wdzięczny za pomoc. Z góry dziękuje i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość roshi Opublikowano 19 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...&highlight= "i po co tyle krzyku?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 Idz w Platimexa (tez -35mm), przynajmniej sprawdzony. Ja jezdze na nich w N14 i jestem bardzo zadowolony. Ci co jezdzili na paru roznych zawieszeniach sportowych powiedzieli, ze u mnie jest komfortowo i do tego sie za***iscie trzyma drogi. Na Platimexy klubowicze maja znizke 15%. Wal smialo tutaj: www.platimex.pl EDIT: Aha, co do ceny to dalem 500zl wiec tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 w GT byl dosc obszerny artykul o sprezynach i gwintach weiteca i mialy bardzo pozytywne recenzje. "slyszales" od kolegi ktory "slyszal gdzies tam" czy z jakiegos wiarygodnego zrodla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gonz01 Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 Informacji udzielił mi jeden z pracowników sklepu FunDesign w Warszawie. Powiedzial, ze sam mial Weiteca i rozwalil sobie zawieszenie, zdjal i zalozyl vogtlanda i jest tak jak powinno byc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 Może pan ze sklepu ma większy obryw od droższych sprężyn i próbuje Ci je wcisnąć. Poszukaj w necie info na ten temat (albo zdecyduj się na Platimex'y - ta sama cena i pozytywne opinie klubowiczów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJ One-Way Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 A ja mam opcje założenia do N16tki sprezyny Cobra -40mm mozecie cos powiedziec na ten temat nie za duzo to 40 jak na polskie drogi i seryjne amory:>?? Gonzo a jak z Twoim wyborem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lancer Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 z tego co wiem to jednak najlepsze rozwiazanie to zalozenie vogtlandow, i jezeli bede zakladal to tylko tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 w GT byl dosc obszerny artykul o sprezynach i gwintach weiteca i mialy bardzo pozytywne recenzje. "slyszales" od kolegi ktory "slyszal gdzies tam" czy z jakiegos wiarygodnego zrodla? Rewelacyjnie się w przypadku Skodzy Octavi sprawowayly springi WEITEC, nie wiem skąd taka opinia pana sprzedającego, chyba lepsze przebicie mial na spręzynach drozszych w tym wypadku o 350zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jordi Opublikowano 1 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Kto ci powiedzial ze Weiteci sa takie slabe??? Sam mam weiteci -35mm w swoim N14 razem z amorami Bilstein i jezdzi sie wysmienicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 1 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Weitec + Bilstein witam w klubie dobrej zawiechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jordi Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 Weitec + Bilstein witam w klubie dobrej zawiechy no tez tak mysle ze to rewelacyjne polaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ku2000 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 ja tez chcem miec taka zawieszke..... a jakies ceny i ewentualne rodzaje tych sprezyn i amorkow, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Spręzyny WEITEC do Ciebei ok 500zł, amorki BIlsetin B6 ok. 1400-1500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ku2000 Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 moze jednak moze warto zainwestowac, w koncu dostalem zwrocik podatkowy.... ostatnio kumpel zaproponowal mi sprezynki od golfa II zeby zamontowac do mojego sloneczka... pomyslimy zobaczymy, chyba ze ktos z was przerabial juz ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jordi Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 jeszcze raz polecam taki zestaw jak mowi coobcio - poprostu rewelacja sprezyny weiteca + amorki bilsteina najlepiej B6 - choc B4 tez sa rewelacyjne. Auto dostanie nowe prowadzenie, doslownie jak innym autem - roznica jest kolosalna po przesiadce z seryjnego zawieszenia na taki zestaw weitek+bilstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 W Moim przypadku żeby było rewelazyjnie musiałem do ZErkopolu dać tylne Bilsteiny B6 do utwardzenia ok 80% bo były cholernie miękkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi