misiek_k Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Witajcie, W jakim miejscu w Waszych autach trzymacie gaśnicę? Obecnie serwis zamontował mi gaśnicę przy siedzeniu pasażera, po jego lewej stronie wkręcając metodą "chałupniczą" 3 wkręty do wykładziny podłogi - gaśnica odpadła po niecałych 2 tygodniach W poprzednim QQ gaśnicę trzymałem pod siedzeniem kierowcy - co też jest słabym rozwiązaniem ponieważ gaśnica turla się przy manewrowaniu i strasznie denerwuje. Będę wdzięczny za dobre pomysły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 U mnie gaśnica zamontowana jest w bagażniku, we wnęce po lewej stronie po otwarciu klapy i nie przeszkadza wcale przy załadunku bagażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK1952 Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 U mnie gaśnica zamontowana jest w bagażniku, we wnęce po lewej stronie po otwarciu klapy i nie przeszkadza wcale przy załadunku bagażu To jedyne sensowne miejsce na gaśnicę.Trzeba tylko pamiętać , aby przy full zapakowaniu bagażnika nie zasłonić dostępu do jej szybkiego wyjęcia w razie potrzeby . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picad Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 U mnie gaśnica zamontowana jest w bagażniku, we wnęce po lewej stronie po otwarciu klapy i nie przeszkadza wcale przy załadunku bagażu U mnie też jest zamontowana w tym miejscu i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Czy tą gaśnicę macie na wieszaku zamocowaną ? U mnie jest elastycznie przypięta opaską gumowaną do boku w bagażniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachz Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 u mnie podobnie, tylko że po prawej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_k Opublikowano 17 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Podsumowując temat, znalazłem wg mnie rewelacyjne miejsce we wnęce pod schowkiem pasażera. Na końcu tapicerki jest pozioma "półka" do której przykręciłem uchwyt gasnicy. Gaśnicy nie widać, pasażerowi nie przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
numiz Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Gorzej jak Ci się trafi wysoki pasażer wyprostuje nogi i uruchomi zawór gaśnicy Ja swoją też mam w bagażniku po lewej stronie umocowaną opaską gumową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Podsumowując temat, znalazłem wg mnie rewelacyjne miejsce we wnęce pod schowkiem pasażera. Na końcu tapicerki jest pozioma "półka" do której przykręciłem uchwyt gasnicy. Gaśnicy nie widać, pasażerowi nie przeszkadza. Czyli przypadkiem ukryłeś ją . To umieść jeszcze odpowiednią informację ('drogowskaz") dla innych którzy ewentualnie zmuszeni byliby do korzystania z gaśnicy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.