Krychu82 Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 WItam bardzo serdecznie Zwracam się z prośbą o zidentyfikowanie przyczyn następujących problemów. Pierwszym z nich jest brak reakcji na pedał gazu, a silnik po kilku obrotach gaśnie. Wmiarę normalną pracę udaje się osiągnąć na ogół po czwartej próbie uruchomienia silnika, i tu pojawia się problem numer dwa. Mianowicie spalanie, skoczyło z 6,5-7 do 10 l/100 km przy nie zmienionym stylu jazdy. Oba problemy pojawiły się po naprawie, która polegała na wymianie uszkodzonej turbiny, wtrysków(nowe miały inną numerację niż stare) oraz wyczyszczeniu EGR. Pozdrawiam Krystian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewtcv Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Z uszkodzoną turbiną auto jeździ normalnie, ale nie ma mocy i nie reaguje prawidłowo tak jak napisałeś na pedał gazu. Co do EGR też nie powinno być problemu ponieważ 2 krotnie już sam czyściłem( często zółty check engine). Problemem mogą być wtryski ponieważ spotkałem się z tym w poprzednim aucie, które notorycznie gasło. Jeśli masz możliwość to sprawdź też auto pod komputerem i podaj kody jakie wyskoczą. Możesz też sprawdzić pompę paliwa( zazwyczaj kontorlka pokazuje błąd). Znajomy miał z nią problemy i auto często mu gasło a po wymianie działa elegancko. Przy okazji odsyłam do : http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/24031-p12-19dci-gasnie-na-wolnych/ Więcej już mogą poradzić : voyager1956 oraz eksperci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychu82 Opublikowano 22 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Komputer nie wykazał żadnych błędów, dlatego zapytałem na tym szacownym formu. Turbina, jest świerzo po regeneracji, wiec uszkodzona raczeni nie jest, choć mogli coś sknocić. Kolejne pytanie, czy wtryskiwacze należy programować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Z tego co wiem, to się je programuje. Sam nie mam diesla, ale czytałem o tym tutaj na forum. Poszukaj, bo było o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 to ze turbine masz po regeneracji nie znaczy ze dziala poprawnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychu82 Opublikowano 27 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 A jakie ciśnienie powinna wytwarzać? moja przy 3000 obrotów wyrważa 2,56 bara. Czy to nie jest zbyt mało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Wpis w Google tali tytul ,, cisnienie na pompie paliwa w p12" i wychodzi 3bary. Wpisz w Google taki tytul ,, cisnienie na pompie paliwa w p12" i wychodzi 3bary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.