sethh1 Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 Witam Mam następujący problem - mianowicie wczoraj siedząc w QQ i czekając na zielone światło zaparłem się o kierownicę i odchyliłem do tyłu. W tym momencie nastąpił cichy głuchy odgłos i "puściło" podparcie lędźwiowe w fotelu (to regulowane pokrętłem od strony pasów). Podparcie miałem ustawione prawie na maks - teraz jest schowane jak na minimum, a gałka regulacyjna pomimo, że kręci się z normalnym oporem nie wysuwa oparcia. Czy macie jakiś pomysł co się stało i jak to naprawić? QQ jest 2tyś po przebiegowej gwarancji, więc serwis niestety odpada Model QQ Acenta 2010r 2.0 benzyna materiałowa czarna tapicerka, bez podgrzewania. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boom-er Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 Witam Mam następujący problem - mianowicie wczoraj siedząc w QQ i czekając na zielone światło zaparłem się o kierownicę i odchyliłem do tyłu. W tym momencie nastąpił cichy głuchy odgłos i "puściło" podparcie lędźwiowe w fotelu (to regulowane pokrętłem od strony pasów). Podparcie miałem ustawione prawie na maks - teraz jest schowane jak na minimum, a gałka regulacyjna pomimo, że kręci się z normalnym oporem nie wysuwa oparcia. Czy macie jakiś pomysł co się stało i jak to naprawić? QQ jest 2tyś po przebiegowej gwarancji, więc serwis niestety odpada Model QQ Acenta 2010r 2.0 benzyna materiałowa czarna tapicerka, bez podgrzewania. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Myślę ze bez demontażu tapicerki oparcia fotela się nie obejdzie.Sciągałem takie obicie materiałowe z fotela kierowcy-dosc prosta sprawa.Z tyłu fotela jest plastikowe łączenie.Myśle ze do połowy podniesiesz materiał i poradzisz sobie z naprawą tego "lędźwia". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bartqq Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Witam Mam następujący problem - mianowicie wczoraj siedząc w QQ i czekając na zielone światło zaparłem się o kierownicę i odchyliłem do tyłu. W tym momencie nastąpił cichy głuchy odgłos i "puściło" podparcie lędźwiowe w fotelu (to regulowane pokrętłem od strony pasów). Podparcie miałem ustawione prawie na maks - teraz jest schowane jak na minimum, a gałka regulacyjna pomimo, że kręci się z normalnym oporem nie wysuwa oparcia. Czy macie jakiś pomysł co się stało i jak to naprawić? QQ jest 2tyś po przebiegowej gwarancji, więc serwis niestety odpada Model QQ Acenta 2010r 2.0 benzyna materiałowa czarna tapicerka, bez podgrzewania. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. U mnie to samo się stało. Pękła sprężynka naciągająca. W ASO kosztuje 1100 zł. więc sobie odpuściłem taki wydatek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.