Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Primera 1.9 DCI 2003 Check Engine

Gość mattizek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Kolegów z Forum.

Sytuacja przedstawia się tak.

Kupiłem auto z przebiegiem 95 tkm w niemczech z książka wszystko jest jak trzeba ale nie o to chodzi.

Auto nie osiąga pełnych obrotów gdyż czasami turbina się odzywa. A momentami jest tak ze turbo pompuje i wszystko jest ok. W tym celu udałem się do mechanika który przez cały tydzień walczył z "padłem" wymieniając podzespoły z bliźniaczej wersji. Przekładał wszystko wszystkie czujniki potencjometry. Zerknął do turbiny też wydaje się wszystko ok ale podczas tych zabiegów zauważył, iż masa silnikowa sobie lata jak żyd po pustym sklepie i ja podpiął z powrotem. Większość błędów które wykazywał komputer zniknęło lecz nadal jest problem z osiągami. Z obserwacji wynika iż po odpaleniu jak jej się da gazu odpowiednią ilość jedzie lecz gdy człowiek przestaje jej wstawiać znowu turbo pada i znowu jest wolnossący muł. Zostało mi chyba tylko do sprawdzenia pompa paliwa i komputer I tu pojawia się pytanie możliwe że masa zrobiła zwarcie w ECU ?? Jeżeli tak to komputer kupie ale wszystkie przeważnie są z imobilizerem  i tu pojawia sie prośba o odesłanie mnie do wątka jak to się robi. Chyba, że koledzy macie jeszcze jakiś inny pomysł co z tym fantem zrobić. 

Tak wymieniał wszystkie w celu sprawdzenia który może być wadliwy w czasie wymian wyszło ze masa była uwalona. bo przed tym każdy czujnik wskazywał co innego. np temp dolotu powietrza ze temp powietrza miała - 4089C

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...