karibox1 Posted September 29, 2013 Share Posted September 29, 2013 (edited) Witam czy ktoś montował lub widział zamontowany taki zestaw xenono do t30? Wiem, że to nie ma samopoziomowania i sprysków ale czy ktoś może powiedzieć coś o awaryjności i efektywności zestawu http://allegro.pl/nissan-x-trail-t30-h4-zestaw-can-bus-xenon-komplet-i3547259919.html Edited September 29, 2013 by karibox1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartezm Posted September 29, 2013 Share Posted September 29, 2013 pomijając, że jest nielegalny to: Miałem takowy w hrv, działał dobrze, palniki starczyły na 1,5 roku, później trzeba było wymienić. Może trochę oślepiać jadących z naprzeciwka. W skrócie - "Bedzie pan zadowolony" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeonMP Posted September 29, 2013 Share Posted September 29, 2013 (edited) Ale w T30 nie jest wymagany zestaw z dopiskiem "CAN-BUS". Tak mi się wydaje. Pozatym nie ma w nich info o przepalonych żarówkach. Edited September 29, 2013 by LeonMP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudson Posted September 29, 2013 Share Posted September 29, 2013 Pomijając kwestię nielegalności i możliwości utraty dowodu lub problemów z odszkodowaniem przy wypadku - próbowałem kiedyś montażu w motocyklu i okazało się,że reflektor nie trzymał linii cienia i rozpraszał światło z żarnikiem ksenonowym co powodowało oślepianie kierowców więc zrezygnowałem. Poza tym sprzedający ściemnia ,że to specjalny zestaw do X-traila. CAN-BUS przy światłam w tym aucie nie występuje a żarówki przedstawiane na zdjęciach można sobie wsadzić gdzieś. X-trail ma żarówkę jedną od drogowych i mijania , jak wstawisz zwykły żarnik to nie będziesz miał długich świateł. Robią specjalne żarniki biksenonowe h4 z przesłoną ale sprzedający pewnie pochwalił by się w opisie gdyby takowe były elementem zestawu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karibox1 Posted September 29, 2013 Author Share Posted September 29, 2013 ok dziękuję serdecznie, wrócę zatem do koncepcji dalekosiężnych reflektorów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeshky Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 a ćwiczył ktoś wymianę zwykłych lamp z T30 na takie od T30 z oryginalnym xenonem? pasują wtyczki? Pomijając całą instalację poziomowania zatrybi to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoozva Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 Kolego przejrzyj ten temat. Może Ci mój pomysł podpasuje z montażem lamp dalekosiężnych ? http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/91987-halogeny-lampy-dalekosi%C4%99%C5%BCne-t30-monta%C5%BC/ ok dziękuję serdecznie, wrócę zatem do koncepcji dalekosiężnych reflektorów Kolego przejrzyj ten temat. Może Ci mój pomysł podpasuje z montażem lamp dalekosiężnych ? http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/91987-halogeny-lampy-dalekosi%C4%99%C5%BCne-t30-monta%C5%BC/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartezm Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 a ćwiczył ktoś wymianę zwykłych lamp z T30 na takie od T30 z oryginalnym xenonem? pasują wtyczki? Pomijając całą instalację poziomowania zatrybi to? do reflektora masz prowadzone 12V - więc powinno dla pewności jutro dzionkiem posprawdzam i dam znać PS nie prościej i taniej założyć palniki i przetwornice? pomijając, że jest nielegalny to: Miałem takowy w hrv, działał dobrze, palniki starczyły na 1,5 roku, później trzeba było wymienić. Może trochę oślepiać jadących z naprzeciwka. W skrócie - "Bedzie pan zadowolony" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeshky Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Bartez może i prościej ale tak kombinuje co by bardziej legalnie było, poza tym nie mam zaufania do takich kitów. PS. sprawdź też czy klosz lampy masz szklany czy plastik. dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartezm Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 plastyk co do instalacji info dam wieczorem ps legalne nie będzie - poziomowanie i sprysk razem z szybą... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeshky Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 (edited) no legalne nie ale i tak bliżej rozwiązania fabrycznego niż kit. Bartez "długie" masz jako osobne źródło? Bo w wersji bez xenon jest H4 czyli 2w1. Edited October 24, 2013 by zeshky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartezm Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 (edited) miałem w pracy urwanie pupy i nie spojrzałem pod maskę... dziś będziesz miał na długie mam osobną instalację a żarówka to chyba h1. Do lampy dochodzi 12v a przetwornica jest w środku Edited October 25, 2013 by Bartezm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts