Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Reflektor przedni

Foxkrzysiek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam padła mi żarówka kierunkowskazu w lampie przedniej , zaglądałem tam ale chyba nie ma sposobu na wymianę bez demontażu całej lampy? Czy możecie podać jak zdemontować reflektor w miarę szybko? Dziekuję za wskazówki.

Hmm ja wymieniałem tylko żarówki świateł mijania, musi być na pewno możliwość wymiany bez demontażu, bo przecież by to było co najmniej nie normalne :)

--

Kamil

Aby zdjąć reflektor, trzeba odkręcić zderzak. Co do samej żarówki, to jest możliwość wymiany jej, ale trzeba mocno kombinować sprawną, niewielką dłonią. Proponuję, albo pojechać do warsztatu i za to zapłacić, albo poprosić kogoś, kto ma małe dłonie, aby spróbował.

Niestety, takie debilne czasy nastały, że nawet zwykłej żarówki nie można samemu zmienić. Mistrzem świata w tej kwestii jest Megane II, poszukaj na YouTube, jest filmik o tym, jak trzeba się napierdzielić, aby zmienić żarówkę świateł mijania.

Jak chcesz, mam lampę wymontowaną, mogę zrobić kilka fotek, gdzie musisz się dostać i co i w jaki sposób przekręcić i wysunąć.

P.S. Która to strona, kierowca czy pasażer.

Hmm ja wymieniałem tylko żarówki świateł mijania, musi być na pewno możliwość wymiany bez demontażu, bo przecież by to było co najmniej nie normalne :)

--

Kamil

Nie jest to takie oczywiste w dzisiejszych samochodach, uwierz mi. Mój Ojciec ma holowanie i mały warsztat - cuda, cudeńka czasem trzeba nawyprawiać, aby wykonać pozornie błahą czynność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...