Gość carinkton01 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Witam Jestem użytkownikiem P12, mam pytanie odnośnie pomopy wspomagania czy łatwo się ją wyjmuje czy jest z tym większy problem??? Może któryś z użytkowników wyciągał juz tą pompę ma może zdjęcia lub mógły poinstruowac jak ja wymontować??? Pozdrawiam carinkton01 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 A dlaczego chcesz wymieniać od razu pompę wspomagania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carinkton01 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Okazało się, że jest do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Niektórzy "mechanicy" mówią że trzeba wyjmować silnik. Ostatnio jeden z forumowiczów wymieniał na używkę.Używka 350zł, natomiast wymiana dość droga, ale bez wyjmowania silnika. W swojej miał pęknięte łopatki. Może najpierw spróbować wymienić dokładnie i precyzyjnie płyn w spomaganiu? On u siebie miał dosłownie błoto i maź w pompie, a w zbiorniczku ciemny płyn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carinkton01 Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Dzięki mirekg9 za informacje, czyli jakby nie było to gdy dojdzie już konieczność wyjęcia pompa wspomagania to bezwyjmowania silnika się nie da?? Troche klopotliwe, cóz ale tez spróbuje z wymianą płynu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Da się bez, ale musi być mechanik z pojęciem. Tak jak pisałem wyżej jeden robił, ale mechanik miał podobno płytkę CD z opisem gdzie, jak i co odkręcać po kolei aby wyjąć pompe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.