Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nie działa poziomowanie/regulacja swiateł

clint

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,nie działa mi  poziomowanie swiateł,miał ktos podobny problem?od czego zacząć i jak sie za to zabrać czy lepiej do elektryka z tym bo nie wiem czy padł przełacznik czy silniczki od regulacji świateł :wtf2: !?

Sprawdź, czy odbłyśniki nie wyskoczyły z siłowników. Po zapaleniu świateł, powinno być słychać siłownik w czasie ich przestawiania. Jeśli u Ciebie jest cisza, to prawdopodbnie coś z elektryką.

• 3 tygodnie później...

Sprawdź, czy odbłyśniki nie wyskoczyły z siłowników. Po zapaleniu świateł, powinno być słychać siłownik w czasie ich przestawiania. Jeśli u Ciebie jest cisza, to prawdopodbnie coś z elektryką.

Witam

Mam podobny problem w prawej lampie - przypuszczam, że może chodzic o "wyskoczenie z siłowników". Czy można to jakoś naprawić? Czy trzeba będzie rozklejać lampę?

Witam

Mam podobny problem w prawej lampie - przypuszczam, że może chodzic o "wyskoczenie z siłowników". Czy można to jakoś naprawić? Czy trzeba będzie rozklejać lampę?

Jedyne co może być konieczne, to ponowna regulacja lamp/lampy.

Ciasno tam jest dość. Musisz zdjąć wtyczkę z silniczka, następne wyjąć silniczek obkręcając go o 90 stopni chyba w lewo (są strzałki narysowane z tego co pamiętam). Następne, wyjmujesz silniczek z niebieskim trzpieniem, na końcu którego jest kulka. Teraz bierzesz klucz imbus i kręcisz śrubą regulacyjną na samym silniczku na max wysuwając trzpień. Wkładasz kulkę w gniazdo odbłyśnika wewnątrz lampy (za pierwszym razem może to chwilę zająć), wkładasz silniczek, a później w drugą stronę kręcisz imbusem. Zakładasz wtyczkę na silniczek. I to tyle.

Jeśli uważnie policzysz pełne obroty imbusem w jedną stronę, a później uważnie wkręcisz tyle samo obrotów, nie będzie trzeba regulować lamp/lampy.

• 7 miesięcy temu...

Witam 8 miesiecy po fakcie odpisuje ale mam zapłon :wtf2:  wiecie co miałem odpięty kabelek od świateł i dlatego nie poziomowały się!haha ale głupota a namieszała mi.sprawka mecha mojego jak coś innego robił to odpioł i zapomniał zapiąc,oczywiscie sie wymawiał haha,ale tylko on mi grzebie przy aucie :D Muszę regularnie odpisywać na posty sorkiiiii,zapomniałem na smierć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...